Vágólapra másolva!
A szurkolóknak jogukban áll kifütyülni a Bajnokok Ligája himnuszát, ha így fejezik ki, hogy elégedetlenek az európai szövetség működésével - vélte Manuel Pellegrini, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az UEFA fegyelmi eljárást indított az angol klubbal szemben, mivel a drukkerek nemtetszésüknek adtak hangot a Sevilla elleni, október 21-i BL-találkozó előtt. "Mindenkinek joga van tiltakozni" - szögezte le a chilei tréner a keddi, spanyolországi visszavágó előtti sajtótájékoztatón.

- reagált arra, hogy előzőleg a csapatkapitány Vincent Kompany viccnek minősítette a vizsgálatot.

"A Bajnokok Ligája himnuszában nincs semmi szent" - vélekedett a belga védő. "Számos olyan mérkőzést játszottunk, amelyen rasszista megnyilvánulások is voltak, és ezeket el kell viselnünk" - tette hozzá.

Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője Forrás: AFP/Andrew Yates

A szurkolókat az dühítette fel, hogy tavaly a Manchester Citynek zárt kapuk mögött kellett lejátszania a CSZKA Moszkva elleni mérkőzését az orosz klub drukkereinek korábbi fegyelmezetlensége miatt, és az UEFA nem kártalanította azokat az angolokat, akik kifizették az útjukat az orosz fővárosba, miközben jelentések szerint néhány CSZKA-szimpatizáns azért bejutott az összecsapásra. A City hívei azóta rendszeresen megzavarják a BL himnuszának lejátszását. Az UEFA november 19-én foglalkozik a manchesteri klub ügyével.