Vágólapra másolva!
Nyilasi Tibor már nem tagja a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjának. A 60 éves szakember még Dárdai Pál felkérésére, tanácsadóként csatlakozott a nemzeti csapathoz, amely az Eb-selejtezősorozat végén már Bernd Storckkal érte el a pótselejtezőt érő harmadik helyet.

Sipos Jenő, az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: "Bernd Storck, a norvégok elleni pótselejtezős párharcra készülő válogatott szövetségi kapitánya továbbra is számított volna Nyilasi Tibor munkájára, s ő ugyan megtisztelőnek tartotta a felkérést, de visszautasította azt, ugyanakkor elnökségi tagként dolgozik tovább a magyar labdarúgásért."

A selejtezősorozat végén Bernd Storck alaposan átalakította a stábot: távozott posztjáról Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző és Sallói István megfigyelő, a helyükre Szélesi Zoltán mellett Holger Gehrke kapusedző, valamint a játékosként világ- és Európa-bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller érkezett.

Nyilasi (j) Dárdai Pál szövetségi kapitány felkérésére tanácsadóként csatlakozott a magyar válogatotthoz stábjához Forrás: MTI

Az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonására jövő hét csütörtökön Oslóban kerül majd sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.