Vágólapra másolva!
A FIFA ellen folyó nyomázás egyik mellékszála maga alá temetheti a Német Labdarúgó Szövetséget is: kedd reggel egy 50 fős, adóügyi nyomozókból álló csapat rohanta le a szövetség székházát. Annak a bizonyos 6,7 millió eurónak eredtek a nyomába, ami rejtélyes körülmények között cserélt gazdát a 2006-os vb előtt. 

A Spiegel, amely korábban azzal vádolta a szövetséget, hogy szavazatokat vettek a 2006-os világbajnokság helyszínének odaítélése előtt, írta meg, hogy

kedd délelőtt adóhatósági nyomozók rohanták le a német szövetség székházát,

valamint átkutatták Wolfgang Niersbach elnök, elődje, dr. Theo Zwanziger és Horst R. Schmidt főtitkár és kincstárnok lakását.

A FIFA korábbi vezetői ellen folyó vizsgálatok során kiderült, a Franz Beckenbauer vezette vb-szervezőbizottság is utalt át illegális összegeket. Bár tagadják a vádakat, amelyek szerint úgynevezett fekete kasszát tartottak fenn a nem hivatalos kifizetésekre, annyit beismertek, hogy a FIFA-nak juttatott 6,7 millió eurós összeggel nem jogszerűen jártak el.

Wolfgang Niersbach és Franz Beckenbauer itt még mosolyognak Forrás: AFP

A német adóhatóság a nyomozás érdekeire hivatkozva kevés részletet árult el, annyit közöltek, hogy a 6,7 millió euró mozgása nem csak az elmaradt adók miatt volt szabálytalan.