Vágólapra másolva!
A hétfő reggeli spanyol lapok arról írnak, hogy bár a sérült Lionel Messi rehabilitációja jól halad, nem lép majd pályára november 21-én a Santiago Bernabéuban. 

Lionel Messi, a Barcelona sztárja szeptember 26-án sérült meg. A katalán együttes vezéregyéniségét rögtön a meccs elején megrúgták a Las Palmas ellen, és térdsérülés miatt már a 9. percben le kellett cserélni. Az első hírek arról szóltak, hogy 6-8 hétig nem futballozhat, mivel elszakadt a bal térdének a belső oldalszalagja.

Egészség a legfontosabb

A két nagy, a Barcelonához közel álló spanyol napilap hétfői kiadása címlapon foglalkozik a felépülésével.

A Sport állítja: Messi nem játszik az El Clásicón Forrás: Origo


A Sport arról ír, hogy a Barcelona nem a Real elleni győzelmet, hanem Messi teljes felépülését tartja a legfontosabbnak. Emellett az újság megemlíti, hogy a Getafe elleni hétvégi győzelem alkalmával remekül működött Luis Enrique B terve, vagyis a 4-4-2-es taktikai formáció.

Luis Enrique nem kap szívrohamot Messi sérülése miatt Forrás: Origo / Hegedűs Henrik


A Getafe elleni sajtótájékoztatón Luis Enrique is beszélt a kérdésről, amit annyival zárt rövidre, hogy nincs kérdés, azok fognak játszani, akik egészségesek és jó formában vannak. Ezzel nem mondta ki, hogy nem számol Messivel, de nehéz jó formában lenni a rehabilitációs központban.

A Mundo Deportivo csak említést tesz Messiről, az újság azt írja, nélküle sem kell félni a csapatnak a Bajnokok Ligájában, és inkább Neymart és Suárezt éltetik.

Neymar, a félelmetes! Forrás: Origo


A szalagcím azt hirdeti, hogy Neymar félelmetes formában van, rettegjenek csak nyugodtan ez ellenfelek.

Ez egyébként igaz is,

Neymar megtáltosodott, mióta Messi sérülésével övé lett a főszerep.

Idén hat meccset játszott az argentin oldalán, ezeken három gólt lőtt, gólpasszt nem adott. Messi nélkül egészen más a mérlege: 6 gól és 5 gólpassz - szintén hat meccsen.

A Barcelona legközelebb hazai pályán lép pályára, szerdán a BATE-t fogadják a Bajnokok Ligájában.