Vágólapra másolva!
Bár a Manchester United negyedik helyen áll az angol labdarúgó-bajnokságban, Louis van Gaalnak valamit ki kell találnia, hogy felturbózza a csapat támadójátékát.

Az elmúlt öt szezont tekintve a mostanit kezdte a legkevesebb szerzett góllal a MU, amely 11 forduló alatt mindössze 15-ször volt eredményes. A csapat négyszer eljutott ugyan három gólig egy meccsen belül, de négy másik meccsen viszont gól nélkül maradt.

A MU legutóbbi két bajnokiján egyaránt 0-0-ra végzett, és

az elmúlt négy tétmeccséből háromszor nem tudott betalálni az ellenfelének.

A legutóbbi öt szezonban a United kétszer is 29 gólt szerzett az első 11 körben, de azóta folyamatosan romló tendenciát mutat: 2013 őszén 18, tavaly 17, idén pedig már csak 15 született.

Rooney magához képest elég szerényen termel Forrás: AFP

Rooney és Depay adós a gólokkal

A házi góllövőlistát a nyáron igazolt Martial és a spanyol Mata vezeti 3-3 góllal, Rooney és Ander Herrera kétszer volt eredményes, a holland gólkirályként érkező Depay viszont csak egyszer. A többi gólon az azóta már Dortmundba lepasszolt Januzaj, valamint Schneiderlin és Blind osztozik, valamint volt egy öngól is, amivel a MU az első fordulóban legyőzte a Tottenhamet.

A 20 fős mezőnyből nyolc csapat is több gólt szerzett, mint a MU, amely viszont hátul jól zár,

mert az Arsenallal és a Tottenhammel holtversenyben a legkevesebb gólt engedte az ellenfeleknek, nyolcat.

Ráadásul a kevés gól ellenére is jó helyen áll a csapat, mert csak négy pont a hátránya az éllovas Manchester City mögött.