Válsághelyzet az olasz bajnok Juventusnál

juventus
Juventus Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (C) celebrates his team victory with the trophy after the Italian Super Cup final football match between Juventus and Lazio in Shanghai on August 8, 2015. Juventus defeated Lazio 2:0.AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A Juventus 10 forduló alatt már a negyedik vereségét szenvedte el a Serie A-ban, és továbbra is a tabella alsó felében áll. Nem csoda, hogy a klub vezetői között is feszült a hangulat. Ultimátumot kapott Massimilliano Allegri

"Elég régen hallottam már ilyen idegesnek Andrea Agnellit. Majdnem felrobbant, amikor a lefújás után beszéltünk” – nyilatkozta a sportigazgatóvá előlépett klublegenda, Pavel Nedved a Sassuolo elleni bukás után.

"Nekem Prágába kellett utaznom, Agnelli pedig az Egyesült Államokban volt, de mindketten követtük az eseményeket,a lefújás után pedig beszélt Beppe Marottával, aki részletes beszámolót adott a történtekről. Most mindenki nagyon ideges. Azt hittük, visszatértünk a győztes útra, erre kapunk egy ekkor pofont” – dohogott Nedved.

Nedvedékkel ilyesmi nem nagyon fordult elő akkoriban Forrás: AFP/Paco Serinelli

Nem csak a vezetőség ideges, a játékosok is azok. Patrice Evra szerint

néhányan nem fogják fel, mit jelent a Juventus mezében pályára lépni,

Gianluigi Buffon pedig szégyenletesnek nevezte a csapat szereplését. Allegri a Torino elleni rangadó előtt zárz edzőtáborba vitte a játékosait.

Két meccse van Allegrinek

A zsinórban négy bajnoki címet szerző, BL-döntős Juventusnál nagyon elrontották a nyarat, és idén semmi nem akar sikerülni, pechje is van a csapatnak. A bűnbak természetesen Max Allegri lesz, akinek a Torino elleni derbi és a Mönchengladbach elleni BL-mérkőzés áll rendelkezésére, hogy megmentse a munkáját.

Fél év alatt minden tönkrement? Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ha Allegrinek mennie kell, több jelölt is szóba kerülhet. A nemzetközi sajtóban többen a Zenittől elvágyódó Andé Villas-Boast tartják a legvalószínűbbnek, míg Olaszországban inkább Walter Mazzarit, esetleg Marcelo Lippit látják reális lehetőségnek.