Vágólapra másolva!
A Barcelona Katalónián kívüli szurkolói csoportjait tömörítő szervezet bejelentette, hogy a bíróságon támadja meg az UEFA döntését, aminek értelmében a Barcát megbüntették a lelátón feltűnő katalán zászlók miatt. 

"Nem a politikai jelképeket védjük, csak az alapvető jogainkhoz ragaszkodunk. A szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, és ha valakinek katalán zászlót lengetni, a spanyol himnusz kifütyülni, vagy a függetlenség mellett kiállni van kedve, az tehessen így egészen addig,amíg nem erőszakos formában teszi” – mondta Antoni Guil, a szervezet elnöke a Marcának.

A Barcelonát a BL-döntőben, majd a Leverkusen elleni BL-mérkőzés után is megbüntette az UEFA a lelátón feltűnő katalán zászlók miatt. Az úgynevezett esteladákkal kapcsoltban az elnök kiemelte, a szervezet nem politikai állásfoglalásra készül, egyszerűen csak úgy gondolják, a katalán zászlók lobogtatásának bele kell férnie a szurkolásba.

Estelada-erdő Forrás: AFP

A 16 Katalónián kívüli szurkolói csoportot összefogó szervezet minden tagja igennel szavazott a jogi lépéskre, amelyek mibenlétét hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Az UEFA büntetésére reagálva, katalán szervezetek 20 ezer katalán függetlenséget követelő zászlót terveznek kiosztani a szurkolóknak a BATE meccs (nov. 4.) előtt [rac1]

Posted by Tot El Camp on Thursday, October 29, 2015