Szalait és Stiebert nem hívta be Storck az Eb-selejtezőkre

Ovidiu Hoban, Szalai Ádám, foci
HUNGARY, Budapest : Romania's Ovidiu Hoban (L) vies for the ball with Hungary's Adam Szalai during the Euro 2016 qualifying football match between Hungary and Romania in Budapest, on September 4, 2015. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Kimaradt Szalai Ádám és Stieber Zoltán a magyar labdarúgó-válogatott Feröer és Görögország elleni Eb-selejtezőjére kijelölt keretéből. Benn maradt viszont a vasasos Osváth Attila és az NB I-es góllövőlistát vezető Böde Dániel.

Stieber és Szalai mellőzése annyiban semmiképpen sem meglepő, hogy klubjaikban, a német Hamburgban és Hoffenheimben mindkét játékost látványosan mellőzik ebben a szezonban. Kimaradásukról Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta, mivel nem játszanak a klubjukban, ezért nem tudja róluk megítélni, milyen formában vannak.

"Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó" - nyilatkozta a német szakember az MLSZ honlapjának.

Stieber az utolsó két Eb-selejtezőn nem mutathat be hasonlóan látványos dolgokat Forrás: MTI/Kovács Tamás

Történelmi lehetőség előtt állunk

A magyar válogatott október 8-án előbb zárt kapus meccsen találkozik Feröerrel, majd három nappal később Görögországban zárja a sorozatot. Leandro Feröer ellen eltiltás miatt nem játszhat, de így is bekerült a keretbe, mert a görögök ellen számít rá Storck.

"Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott. A Feröer elleni győzelemmel véglegesen bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban,

Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra" - mondta a szövetségi kapitány.

A válogatott kerete:
Kapusok:
Király Gábor (Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Bogdán Ádám (Liverpool)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Osváth Attila (Vasas)
Juhász Roland (Videoton FC)
Vanczák Vilmos (Sion)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Guzmics Richárd (Wisla Krakow)
Lang Ádám (Videoton FC)
Bosnjak Predrag (Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:
Nagy Ádám (Ferencváros)
Kalmár Zsolt (RB Lepizig)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Tőzsér Dániel (QPR)
Elek Ákos (Csangcsun Jataj)
Gera Zoltán (Ferencváros)

Támadók:
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Németh Krisztián (Sporting Kansas City)
Böde Dániel (Ferencváros)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)