A brazil szurkolók csak Neymart szeretik

copa américa brazília peru neymar douglas costa
Brazil's forward Neymar (C R) and Brazil's midfielder Douglas Costa (C L) celebrates after scoring against Peru during their 2015 Copa America football championship match, in Temuco, Chile, on June 14, 2015. Brazil won the match 2 - 1. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Egy országos felmérésből kiderült, hogy Neymar a legnépszerűbb futballista Brazíliában. Az első öt sorrendje azonban nem csak azért meglepő, mert csak két brazil szerepel benne. 

A Stochos Sport & Entertainment minden évben megszondázza az embereket, ki a kedvenc játékosuk. Idén egyáltalán nem meglepő módon Neymar végzett az első helyen, a második azonban egy argentin, Lionel Messi, a harmadik pedig egy portugál, Cristiano Ronaldo lett.

Neymar azért tarolt Forrás: AFP/Nelson Almeida

A negyedik helyen újra egy brazil, a PSG védője, David Luiz végzett, de az első ötöt újra egy külföldi, a perui Paolo Guerrero zárja, aki azért legalább Brazíliában, a Flamengóban játszik. A meglepő végeredményhez azért hozzátartozik, hogy Neymar brutálisan elverte a mezőnyt, 32 százalék szavazott rá, míg a második Messire csak 12.

Íme a Top5:

1. Neymar 32.6%

2. Lionel Messi 11.9%

3. Cristiano Ronaldo 4.3%

4. David Luiz 3.7%

5. Paolo Guerrero 3.3%