Vágólapra másolva!
Egyéves börtönbüntetést kapott a futballista, aki szándékosan eltörte ellenfele lábát.

Az eset még tavaly augusztusban történt egy angliai amatőrbajnokságban rendezett meccsen, amelyet az AFC Gold Cup és az Emigrations FC csapatai játszottak egymással. A meccs mindössze a második percben tartott, amikor két játékos összeszólalkozott a pályán, majd egyikük csapattársa úgy érezte, muszáj megtorolni a szóbeli összecsapást, aminek nem is volt részese.

Stuart Parsons már elpasszolta a labdát, amikor Nathaniel Kerr távolugrókat idéző mozdulattal beleszállt a lábába, majd amikor áldozata a földön feküdt, még odaszólt neki, hogy "te puha pöcs", aztán jelezte a társának, hogy ezt érte tette.

Még mindig sántít, futni nem is tud

Parsonst helikopterrel szállították kórházba, a műtétnél fémlemezzel rögzítették a két helyen eltört bokáját, de a rehabilitáció ellenére nem futballozhat többé versenyszerűen. "Tönkretette az életem a sérülés. Úgy éreztem magam, mint egy egyéves gyerek, aki járni tanul. Hónapokba telt, mire ki tudtam mozdulni otthonról, még mindig sántítok, és futni szinte egyáltalán nem tudok" - nyilatkozta Parsons.

A 27 éves Kerr a Crewe Alexandrában kezdte a pályafutását, de 2007-ben a Rotherham Uniteddal megfordult a harmadosztályban is. Kerrt pár héttel az eset után őrizetbe vették, a vád szándékos sérülésokozás volt, és az ügy vége az lett, hogy egy évre börtönbe kell vonulnia.

A munkáját sem tudja ellátni a sérülés óta

"Egy olyan támadásról beszélünk, amelyben az egyik ember a levegőben repülve páros lábbal eltalálja a másik játékost szándékosan, és ezzel súlyos sérülést okoz. Ön nem volt ittas, és az eset nem is késő éjjel történt. Egy pillanat tört része alatt lezajló szituáció volt, amelyben olyan dolgot tett, amit utólag, a következmények ismeretében megbánt" - mondta indoklásában Stuart Driver bíró, aki azt is figyelembe vette az ítéletnél, hogy Kerr megmozdulása hatással volt áldozata mindennapjaira is.

Parsons eddig vállalkozóként ablaktisztítással foglalkozott, de a sérülése óta nem tud létrára mászni, úgyhogy valami másba kell belevágnia, hogy el tudja tartani a családját, van ugyanis egy 10 és egy 2 éves fia.

"Elégedett vagyok az ítélettel. Eleinte azt hittem, hogy elfelejtem az egészet, és továbblépek, csak akkor gondoltam arra, hogy jogi útra terelem az ügyet, amikor a testvérem meglátott a kórházban, és mondta, hogy hívja a rendőrséget.

Remélem, ha kijön a börtönből, el fogják tiltani" - idézte a Telegraph Parsonst.