Vágólapra másolva!
Régóta tartó góltalansági sorozatát szakította meg a Leicester ellen Alexis Sánchez, az Arsenal chilei csatára, aki felállított egy rekordot is.

Sánchez 873 perce tartó góltalansági sorozatának vetett véget, amikor a Leicester elleni bajnokin 1-1-es állásnál betalált.

A chilei csatár annyira ráérzett a gólszerzés rég nem tapasztalt ízére, hogy még kétszer eredményes volt, így egy mesterhármassal járult hozzá az Arsenal 5-2-es győzelméhez, ami azt eredményezte, hogy a Leicester elvesztette veretlenségét.

Alexis Sánchez háromszor köszönt be Kasper Schmeichelnek Forrás: AFP

Az Udinesében volt egy négygólos meccse is

Sánchez pedig első angliai mesterhármasát jegyezte, ő lett a 8. dél-amerikai játékos, aki triplázni tudott a Premier League-ben. De ez még nem minden, mivel a 26 éves Sánchez az első játékos, aki elmondhatja magáról, hogy van mesterhármasa az angol, az olasz és a spanyol bajnokságban is.

Sánchez még az Udinese játékosa volt, amikor csapata 2011 februárjában 7-0-ra elgázolta a Palermót, és a chilei a pályán töltött 52 perc alatt négyszer volt eredményes. Az Udinese után Barcelona következett, és a katalánoknál is sikerült neki egy mesterhármas: 2014 januárjában az Elche elleni 4-0- alkalmával.