C. Ronaldo besegített a holland válogatottnak

Anwar El Ghazi, Ajax, foci
NETHERLANDS, Amsterdam : Ajax's Anwar El Ghazi (L) falls after being tackled by Celtic Emilio Izaguirre during the UEFA Europa League Group A football match Ajax Amsterdam vs Celtic Glasgow on September 17, 2015 at the Amsterdam Arena in Amsterdam. The match ended with a 2-2 draw. AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK
Vágólapra másolva!
A marokkói helyett a helyett a holland labdarúgó-válogatott meghívását fogadta el Anwar El Ghazi, az Ajax futballcsapatának 20 éves csatára. A játékos elmondta, hogy döntésében Cristiano Ronaldo is segített.

Bár korosztályos szinten Hollandiát erősítette eddig, a közelmúltban választás elé került Anwar El Ghazi, az Ajax csatára. A 20 éves, marokkói származású, de már hollandiai születésű csatárát ugyanis az észak-afrikai szövetség is kapacitálta, végül mégis Danny Blind szövetségi kapitány meghívását fogadta el.

A játékos bekerült Hollandia bő, 28-as keretébe, a válogatott az utolsó két, októberi Európa-bajnoki selejtezőn Kazahsztán és Csehország ellen lép pályára.

Anwar El Ghazi remekel az Ajaxban Forrás: AFP/Olaf Kraak

"Hosszú ideje gondolkodtam mindkét ajánlaton. De a szüleim, a családom, a személyi edzőm, sőt még Cristiano Ronaldo is adott tanácsot. Amikor találkoztam vele, megkérdezte, hogy állok a döntésemmel. Azt mondta, ha a helyemben lenne, ő Hollandiát választaná. De készüljek fel arra, bármelyiket is választom, az embereknek meglesz a véleményük rólam. Döntöttem, és mindent megteszek, hogy a legjobb tudásommal segítsek a holland válogatotton” - nyilatkozta.

A támadó tavaly 31 bajnokin kilenc gólig jutott, idén viszont hat bajnokin már hétszer eredményes volt.

A hollandok 28-as kerete:
Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven)
Védők: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven), Daryl Janmaat (Newcastle), Rick Karsdorp, Terence Kongolo (mindkettő Feyenoord), Karim Rekik (Marseille), Jairo Riedewald, Kenny Tete, Joel Veltman (mind Ajax), Virgil van Dijk (Celtic)
Középpályások: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle).
Cstaárok: Luuk de Jong (PSV Eindhoven), Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (Wolfsburg), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Jeremain Lens (Sunderland), Luciano Narsingh (PSV Eindhoven), Quincy Promes (Szpartak Moszkva), Arjen Robben (Bayern München), Robin van Persie (Fenerbahce)