Nem tanultak a leckéből a magyar fociszurkolók

futsal, szurkolók, románia
Debrecen, 2015. szeptember 22. Magyar szurkolók feltartják középső ujjukat a Magyarország - Románia futsal Európa-bajnoki pótselejtező visszavágó mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Még folyamatban van a magyar-román Eb-selejtező miatt kapott büntetésért benyújtott fellebbezés, de a magyar szurkolók máris megmutatták, hogy jogosan kaptuk az UEFA büntetését. Nem tanulunk semmiből, úgy néz ki. 

A magyar futsalválogatott epikus meccsen, az utolsó pillanatban szerzett góllal győzte le Romániát Debrecenben, és ezzel kiharcolt az Európa-bajnoki szereplés jogát. A mérkőzésen azonban a szurkolók újra a jól ismert, az UEFA és a FARE által elítélt viselkedést tanúsították – ezúttal talán a lehető legrosszabbkor.

Az UEFA a nagypályás magyar-román Eb-selejtező után hasonló viselkedés miatt záratta be a következő meccsünkre (vs. Feröer-szigetek) a stadiont. Csányi Sándor elnök szerint nem is voltak sokan, akik cigányoztak és Romániát szidták, csak egy kisebb csoport hibázott.

A magyar tábor Debrecenben, a magyar-román futsalmeccsen. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A mérkőzésen készült felvételek ennek ellent mondtak, de ha volt is esély arra, hogy az UEFA enyhítsa, vagy törölje a büntetést, annak a Debrecenben látottak alapján szinte biztosan lőttek. A futsal Európa-bajnokság is UEFA-rendezvény, nyilvánvalóan tudomást szereznek a történtekről az európai szövetségnél is – ha máshonnan nem, a románoktól biztosan.