A ManCity lefejezhette a Sunderlandet

Dick Advocaat, foci, Sunderland
UNITED KINGDOM, Sunderland : Sunderland's Dutch manager Dick Advocaat gestures during the English League Cup second round football match between between Sunderland and Exeter City at the Stadium of Light in Sunderland, north east England on August 25, 2015. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
Vágólapra másolva!
Hazai pályán súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a Sunderland labdarúgócsapata a Manchester City ellen az angol Ligakupa 3. fordulójában. A Premier League-ben is nyeretlen együttes megérett az edzőváltásra.

Már a keddi angol lapok arról írtak, hogy elképzelhető, hogy hamarosan távozik a Sunderland edzője, Dick Advocaat, a labdarúgócsapat ugyanis rettentő gyenge formában van a 2015-16-os idényben.

Egyetlen győzelmét még augusztus 25-én a negyedosztályú Exeter City ellen aratta a ligakupában (6-3), a bajnokságban azonban négy vereség mellett mindössze a Swansea (1-1) és az Aston Villa (2-2) ellen sikerült pontot szereznie.

Dick Advocaat alatt inog a kispad Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A szombati, Bournemouth elleni 2-0-s vereség után az újságírók feltették a kérdést Advocaatnak, nem lett volna jobb, ha visszavonul a nyáron úgy, ahogy eredetileg tervezte? "Nem hiszem. De tisztázzunk valamit. Ha úgy érzem, hogy jobb lenne, ha más venné át a szakmai munka irányítását, én leszek az első, aki feláll és elmegy" - válaszolta.

Lehet, ezen szándékában a Manchester City segít neki, a keddi Ligakupa-meccsen ugyanis a listavezető egy könnyed 4-1-es verést mért rá.

Eredmények, angol Ligakupa, 3. forduló:
Aston Villa - Birmingham City 1-0
Fulham - Stoke City 0-1
Hull City - Swansea City 1-0
Middlesbrough - Wolverhampton 3-0
Sunderland - Manchester City 1-4
Reading - Everton 1-2