Botlott a Roma, nyert a Juve a Serie A-ban

Francesco Totti
AS Roma's forward Francesco Totti applauds at the end of the Italian Serie A football match between AS Roma and Citta di Palermo at the Olympic stadium in Rome on May 31, 2015. AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Vágólapra másolva!
A Serie A negyedik fordulójában megszerezte első győzelmét a címvédő Juventus, a Roma viszont hazai pályán nem bírt a Sassuolóval. Tartja remek formáját a második helyre feljövő Torino. Az eddig nyeretlen Napoli kiütötte a Laziót.

A jó iramú, pörgős meccsen a Juventus óriási mázlival szerezte meg a vezetést a Genoa otthonában. Pereyra balról betett remek labdáját Pogba két méterről a felső lécre vágta, de a visszapattanó labda Lamanna kapus hátáról a kapuba pattant.

A Genoa még az első félidőben emberhátrányba is került, a kilépő Cuadradót rántotta le Izzo, amiért második sárgával kiállította a játékvezető. A Juve a második félidőben egy Chiellini buktatásáért megítélt büntetőből növelte előnyét, Pogba gurította be a 11-est, és innen már nem volt visszaút a Genoának.

Pogba gólt lőtt Genovában Forrás: AFP/Marco Bertorello

Totti 300 gólnál jár

A Roma meglepetésre gyorsan hátrányba került hazai pályán, de Francesco Totti 300. Serie A-góljával gyorsan egyenlíteni tudott. A meccsbe kicsit belealvó Roma aztán újra kapaszkodhatott, Politano talált be közvetlenül a szünet előtt. A fővárosiak a második félidő elején egyből egyenlítettek Salah góljával, de nem tudták begyötörni a győztes találatot.

Totti újabb mérföldkőnél Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Torino Fabio Quagliarella duplájával legyőzte a Sampdoriát, és a Roma pontvesztését kihasználva a második helyre jött fel. Az utolsó helyen álló Frosinone ezúttal egy másik újonctól, a Bolognától kapott ki. Az újonc Carpi együttese továbbra is nyeretlen, ezúttal a Fiorentinától kapott ki.

Eredmények, Serie A, 4. forduló:
AS Roma - Sassuolo 2-2 (1-2)
gól: Totti (36.), Szalah (49.), illetve Defrel (22.), Politano (45.)

Atalanta - Verona 1-1 (0-0)
gól: Moralez (89.), illetve Pisano (97.)

Bologna - Frosinone 1-0 (1-0)
gól: Mounier (27.)

Genoa - Juventus 0-2 (0-1)
gól: Lamanna (37., öngól), Pogba (60., büntetőből)

Torino - Sampdoria 2-0 (2-0)
gól: Quagliarella (18., 24.)

Carpi - Fiorentina 0-1 (0-1)
gól: Babacar (35.)

Napoli - Lazio 5-0 (2-0)
gól: Higuaín (14., 59.), Allan (35.), Insigne (47.), Gabbiadini (79.)