Vágólapra másolva!
A házigazda Diósgyőr ugyan eltékozolta kétgólos vezetését, végül mégis megszerezte a három pontot a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A vendégek ebben az idényben továbbra is nyeretlenek idegenben.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 3-2 (0-0)
Miskolc, 3000 néző, v.: Kassai
Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Kovács G., Tamás M., Németh M. - James - Okuka (Takács, 74.), Koman (Barczi, 32.), Bognár, Kitl (Egerszegi, 67.) - Novothny
Puskás Akadémia: Pogacsics - Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Zsótér, 72.) - Bacelic-Grgic, Márkvárt - Pauljevic (Pintér, 78.), Sallai R., Pekár - Tischler (Lencse, 62.)
gól: Okuka (47.), Novothny (67.), Egerszegi (92.), illetve Pekár (81.), Zsótér (87.)

Kezdetben a vendégek voltak aktívabbak, több helyzetet is kidolgoztak, de gólt nem sikerült szerezniük. Mintegy húsz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék, az adódó lehetőségek azonban kimaradtak.

A szünet után azonnal vezetést szerzett a Diósgyőr,

ezt követően élénkebb lett az iram. A Puskás Akadémia próbálkozott, beszorította saját térfelére a házigazdát, amely azonban egy kontratámadás sikeres befejezésével megduplázta előnyét.

A felcsútiak kétgólos hátrányban sem adták fel, a hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak, és végül sikerült egyenlíteniük, sőt az utolsó percekben akár a győzelmet is megszerezhették volna.

A csattanó azonban még hátra volt:

fél perccel a lefújás előtt egy szabadrúgást követően betalált a DVTK,

amely így otthon tartotta a három pontot.

Így ünnepeltek:

Diósgyőri gól a 92. percben... Ezért gyönyörű ez a játék! Szép volt, fiúk! Nyomj egy lájkot, ha neked is tetszik! :D

Posted by Diósgyőri VTK (DVTK) on Saturday, September 19, 2015