Vágólapra másolva!
A BL első körének második játéknapján volt minden, amiért reszketve vártuk, hogy végre elinduljon a sorozat. Bár Alessandro Florenzi káprázatos gólja a Barcának minden szempontból rendkívüli, azért kíváncsiak vagyunk, önöknek mi tetszett a legjobban a remek második játéknapon. 

Essünk is gyorsan túl rajta: a Roma mindenese – tudja még egyáltalán valaki, mi Florenzi posztja igazából? – gondolt egy merészet, és olyan gólt vágott a Barcának, amit még az ellenfél középhátvédje, Gerard Piqué is megsüvegelt.

Florenzi lehet, hogy megnézte a Spanyol Szuperkupa-döntőt, ahol Marc-Andre ter Stegen kapott egy hasonlóan nagy gólt. Hogy miért hédereznek ennyire kint a Barca kapusai, és mit jelent a sweeper-keeper, arról itt olvashat bővebben.

Ha nagy gólokról beszélünk, szinte mindig bejelentkezik a Zenit mozsárágyúja, Hulk, aki két góllal vette ki a részét a szentpéterváriak valenciai győzelméből. A másodikat érdemes olyan szemmel nézni, hogy elég messziről jön, nem is megy sarokra, mégsem tűnik kapushibának.

Thomas Müller szintén duplázott a Bayern – botránnyal kezdődő – athéni mérkőzésén, amelyet a Bayern döcögős kezdés után végül elég simán nyert meg. Müller első góljánál azért felmerül a kérdés, hogy így akarta-e, de ettől még látványosra sikeredett.

Engedjük el kicsit a gólokat, és lássunk két védést. Az első régi ismerősünké, Iker Casillasé, aki az Oliver Kahn-iskola követőjeként rossz kézzel tornázza ki a léc alól az ukránok próbálkozását. A Porto végül 2-2-re végzett Kijevben, úgyhogy elég fontos mozdulat volt ez a spanyol klasszistól.

Ha Casillasé fontos volt, mit mondjuk Matz Sels védésére, aki a 89. percben mentette meg a Gent pontját a Lyon ellen. Szoktuk mondani, hogy a büntetőt csak kihagyni lehet, védeni nem, de – ha nem is tökéletes Alexandre Lacazette lövése – Sels elképesztő bravúrral nyúl vissza, és ment pontot a kilenc emberrel harcoló Gentnek.

Vissza a gólokhoz: Diego Costa annyira mégsem lett kegyvesztett, hogy ne játszhatott volna komoly szerepet a Chelsea sima győzelmében. Ez itt például elég szépre sikeredett.

Szavazzon!

Önnek melyik?