Vágólapra másolva!
Nem utazhatott el az iráni női futsalválogatott egyik legjobb játékosa, Niloufar Ardala a szeptember 21-én, Malajziában kezdődő Ázsia-bajnokságra, sportújságíró férje ugyanis nem járult hozzá ahhoz, hogy elhagyja az országot.

Niloufar Ardalan 2007 óta nemcsak a női futsal-, de a női futballválogatottban is meghatározó szerepet tölt be, a nemzetközi sajtó által csak Lady Goal néven emlegetett 30 éves játékos azonban hiába csinálta végig a felkészülést, nem lehet ott a szeptember 21-én, Malajziában kezdődő futsal Ázsia-bajnokságon.

Iránban a törvény kimondja, hogy a nők csak egy férfi rokon (apa vagy később a férj) engedélyével hagyhatják el az országot. Ardalan férje, a sportújságíróként dolgozó Mehdi Toutounchi azonban ezúttal nem állt kötélnek, és elvette felesége útlevelét. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a futsaltorna egybe esik a tanévkezdéssel.

Niloufar Ardalan Forrás: Facebook

"Nem értem a dolgot, hiszen a gyermekünk szeptember 19-én kezdi meg az iskolát, a válogatott pedig másnap repül majd Kuala Lumpurba.

A nemzeti csapatnak szüksége van rám, de nem csatlakozhatom a társaimhoz. Szeretném, ha a hatóságok megtalálnák a megoldást, hogy a női sportolók megvédhessék jogaikat az ilyen helyzetekben" - idézte Ardalant az El Mundo és a Guardian.

Minden idők egyik legjobb iráni női játékosát 2009-ben óriási pénzért Abi-Dzabiba szerették volna szerződtetni, de ő családi okok miatt visszautasította az ajánlatot.