Vágólapra másolva!
Megvannak José Mourinho bűnbakjai, akiket a portugál edző az igen döcögősre sikerült szezonrajtért tesz felelőssé: a Chelsea több sztárja is kikerült a csapatból a Maccabi Tel Aviv elleni BL-rajt előtt. 

Úgy tűnik, José Mourinho John Terryt, Diego Costát, Nemanja Maticot és Branislav Ivanovicot tartja felelősnek a Chelsea botrányos szerepléséért – hacsak nem a játékvezetőket és a klub orvosi stábját. Mind a négy játékos kikerül az angol bajnokságban öt meccsen csak négy pontot szerző Chelsea-ből, de Mourinho szerint ez nem azt jelenti, hogy ők lennének a bűnbakok.

„Jó keretem van, és mivel az átigazolási szezon már lezárult, ne is kérdezgessenek tőlem, kiket igazolok azok helyére, akikkel elégedetlen vagyok” – mondta Mourinho, aki a napokban azt nyilatkozta, „a menekültek vannak nyomás alatt, nem én.”

Jönnek a fiatalok a Maccabi ellen

A Chelsea rutinos, nagy öregjei helyén csupa fiatal kap lehetőséget az izraeliek elleni BL-nyitányon. Ruben Loftus-Cheek játszik majd Matic helyén, Diego Costát Loic Remy pótolja, a jobbhátvéd Ivanovic posztját pedig Baba Rahman veszi át – bár a Telegraph szerint ő balhátvéd lesz, és Azpilicueta megy át a jobb oldalra a Maccabi ellen. John Terryt Gary Cahill váltja majd a védelem közepén.

José Mourinho Forrás: AFP

„Tudom, hogy ha valakit kihagyok, mit fognak írni – mondta az újságíróknak Mourinho. – De nincs mit tenni, nem 11 játékosom van, hanem egy egész keretem, és lehetőséget akarok adni azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak, de az edzéseken ugyanolyan keményen dolgoztak, mint a kezdőcsapat tagjai.”