Sör, szex, trágárság - kétmilliót fizet az Újpest

ÉPÜLET férfi Foglalkozás kapucni kendő lelátó rendőr szektor SZEMÉLY szurkoló Budapest, 2014. április 4.
Rendőrök akadályozzák meg, hogy az újpesti szurkolók közül többen átjussanak az ellenfél szurkolóinak szektorába az OTP Liga 23. fordulójában játszott
Budapest, 2014. április 4. Rendőrök akadályozzák meg, hogy az újpesti szurkolók közül többen átjussanak az ellenfél szurkolóinak szektorába az OTP Liga 23. fordulójában játszott, Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzés után a Szusza Ferenc Stadionban 2014. április 4-én. A Fradi a hajrában szerzett góllal 2-1-re győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kétmillió forintos bírsággal és szektorbezárással büntette az Újpestet a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A lila-fehér klubnak a Ferencváros elleni, szombati bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt kell bűnhődnie.

"Az újpesti szektorból a mérkőzés közben kilenc alkalommal, ismétlődően, hosszabb ideig skandáltak a szurkolók súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezéseket, többek között más sportszervezeteket szidalmazva. A hazai szurkolók a stadionba történt beléptetésnél - a nem megfelelő átvizsgálás miatt - jelentős mennyiségű hang, füst és fényhatású pirotechnikai eszközt tudtak bevinni a lelátóra, és a bevitt pirotechnikai eszközöket és hanggránátokat több alkalommal használták is. A mérkőzés 50. percében 3 erős hanghatást előidéző, továbbá

megszámolhatatlan eszköz által gerjesztett erős piros fényhatás után füst borította el a D szektor jelentős részét

és az ellenfél térfelének egy részét. Az újpesti szurkolók a mérkőzés alatt a D szektort a játéktértől elválasztó kerítésre szexuális tartalmú, egyesek számára sértő drapériát helyeztek ki, illetve a mérkőzés 72. percében a kispadokkal szemközti szektorból egy félliteres műanyag sörös poharat, amely sörrel félig volt töltve, bedobtak a játéktérre"- idézte fel a történteket az mlsz.hu.

A fegyelmi bizottság döntése meghozatalánál súlyosbító körülményként értékelte, hogy

az Újpest visszaesőnek minősül,

illetve azt is, hogy a klub a szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával csak a mérkőzés 3., 37. és 50. percében tett intézkedést, amikor hangosbemondón keresztül sportszerű szurkolásra hívta fel a figyelmet.

A szurkolói miatt fizethet újra az Újpest Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az fb a súlyos bírság mellett elrendelte, hogy

az Újpest a következő hazai NB I-es mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadion teljes D szektorát zárja le.

A bizottság a meccset 2-1-re megnyerő, vendég FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A múlt hétvégén kiállított játékosok közül Iszlai Bence (Haladás) 4, Bacsa Patrik (Diósgyőr) 3, Balogh Norbert (DVSC), Gera Dániel (MTK) és Szabó János (Paks) pedig 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott.