Vágólapra másolva!
Jól rajtolt a Bundesligában a Hertha, és a szezonkezdet még Dárdai Pált is meglepte némileg.

Az előző bajnokságban csak az utolsó fordulóban biztosította be élvonabeli tagságát a Dárdai Pál által irányított Hertha, amely a mostani Bundesliga-idényt nagyon jól kezdte. A berliniek megverték az Augsburgot és a Stuttgartot, és döntetleneztek a Werderrel, egyedül attól a Dortmundtól kaptak ki, amely megállíthatatlannak tűnik.

"A terv az volt, hogy öt pontot szerezzünk az első négy fordulóban, ehhez képest hét lett belőle. Jobbak vagyunk, mint vártam, a fiúk nagyszerűen dolgoztak! Most meghatározzuk az új célkitűzést a következő négy meccsre" - nyilatkozta Dárdai a Berliner Zeitungnak.

40 pont már elég lenne

Dárdai az egész bajnokságot négymeccses etapokra bontotta, és a szezon előtt az volt a célkitűzése, hogy a 32 kör alatt 40 pontot gyűjtsön a Hertha, mert annak már elégnek kell lennie a bennmaradáshoz. A Hertha tavaly 35 ponttal lett 15., ugyanannyival zárt, mint az osztályozóra készülő Hamburg, amely végül kiharcolta, hogy idén is az élvonal tagja lehessen.

Dárdai azt mondta, a négymeccses blokkok esetében az elvárást mindig az ellenfelekhez igazítja, mert tisztában van azzal, hogy vannak olyan találkozók, amelyen nem reális, hogy a Hertha begyűjtse mindhárom pontot. Ilyennek tartja a következő bajnokit, amelyen az előző szezonban ezüstérmes Wolfsburghoz látogat a csapata, de gyorsan hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy előre feladnák a meccset.

Ibisevic nagy fogásnak tűnik

A Hertha klubmenedzsere, Michael Preetz is elégedetten nyilatkozott a szezonkezdetről, ami szerinte azért is nagy dolog, mert a csapat még nem állt össze teljesen, hanem csak most alakulgat, de az eredményeknek a játékosok önbizalmán is érződik majd a hatása.

Dárdai és Preetz is nagyon lelkesen nyilatkozott az átigazolási szezon legvégén megszerzett Vedad Ibisevicről, a bosnyák csatárral ugyanis sokat erősödött a támadósor, és a varációs lehetőségek is megnőttek az érkezésével.