Doll: A döntetlen igazságosabb lett volna

Balogh Balázs
Budapest, 2015. szeptember 12. Az újpesti Balogh Balázs (b) és a ferencvárosi Varga Roland (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban, 2015. szeptember 12-én. Újpest FC-Ferencváros 1-2. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Thomas Doll szerint a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna az Újpest-Ferencváros derbin, és kiemelte, az Újpest volt az eddigi legnehezebb ellenfelük. Az újpesti edző szerint jókor lőtte a második gólt a Ferencváros. 

„Az Újpest az első félidőben kiváló taktikát alkalmazott, jól támadott le, így mi nem tudtunk szabadon futballozni. Ívelgettünk, pedig ez nem a mi játékunk – mondta a mérkőzés után Thomas Doll arra utalva, hogy az első félidőben az újpestiek csapata fölé nőttek, és akár nagyobb különbséggel is vezethettek volna. - Nem tett jót nekünk ez a kéthetes szünet – tette hozzá Doll.

„A második játékrészt már uraltuk, a játékosok teljesítménye javult. Átálltunk más rendszerre, csak három védőnk volt, mindent egy lapra tettünk fel. A szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Örülök a győzelemnek, mert játékosaim mindent beleadtak, de talán a döntetlen igazságosabb lett volna. Az Újpest volt az eddigi legnehezebb ellenfelünk."

Nagy harc volt a pályán Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hasonlóan látta a meccset az Újpest edzője, Nebojsa Vignjevics is. „Gratulálok az ellenfélnek, mert a lehető legjobbkor talált be – kezdte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Az első félidőben jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, hamar meg is szereztük a vezetést. A második játékrészben azonban feladtuk a játékunkat, behúzódtunk védekezni, ez pedig nem volt kifizetődő.”

Böde Dániel, aki elképesztő formában futballozik ősszel, zsinórban a nyolcadik meccsén talált be az Újpest ellen, elégedett volt a csapata játékával. „Végig brusztolnom kellett a védőkkel, de hál' Istennek a végén volt két jó beadás, amire sikerült jól érkeznem. Annak köszönhetjük a győzelmet, hogy mindenáron nyerni akartunk, 1-1 után is mentünk előre. Az elején szerencsétlen gólt kaptunk, rögtön egy pontrúgásnál bealudtunk, de utána végig tettük a dolgunkat” – mondta Böde a lefújás után az M4-nek.