Vágólapra másolva!
Ötödik meccsén harmadik vereségét szenvedte el címvédő Chelsea a Premier League-ben. Ezúttal az Everton osztott ki nagy pofont José Mourinho csapatának, a főszereplő a meccs elején a korábbi FTC-játékos, Muhamed Besic helyére beálló Steven Naismith volt, aki mesterhármast szerzett.

A Chelsea négy meccs alatt csak négy pontot szedett össze a bajnokságban, címvédőként ilyen rosszul utoljára a Blackburn Rovers kezdett az 1995-96-os szezonban. Győzelmi kényszer alatt játszott tehát a bajnokcsapat, ennek ellenére a 22. percben már 2-0-ra vezetett az Everton.

A meccset gyakorlatilag egy korai csere döntötte el, a 8. percben le kellett vinni a korábbi Fradi-középpályást, az idén először kezdő Besicet, a helyére érkező Naismith pedig élete meccsét játszotta. A 17. percben Galloway bal oldali beadása után a belső védők lemaradtak, Naismith pedig a léc alá fejelt.

Öt perc múlva megmutatta a középpályás, hogy a rúgótechnikája sem rossz, 22 méterről küldte a labdát a bal alsóba, a térdműtétre váró Courtois helyén szereplő Begovic nem érhetett oda a lövésre.

A Chelsea teljesen ötlettelenül játszott, Matic pedig megunta a társak bénázását, és messziről kapura bombázta a labdát, ami nagyon jól sikerült neki, a gólja ott lesz a hétvége legszebbjei között.

Azt vártuk volna, hogy a Chelsea a második félidőben nekiugrik majd az Evertonnak, de nem így történt, közelebb állt a hazai csapat a harmadik gólhoz, Lukaku helyzeténél Begovic védett nagyot. Mourinho pályára küldte Falcaót is, de ez sem hozott változást, sőt végül Naismith teljessé tette a mesterhármasát, a fejjel és ballal szerzett gólja után jobbal is lőtt egyet.

A Chelsea tavaly az egész szezonban szenvedett el három vereséget a bajnokságban, most öt forduló is elég volt ehhez, és 1986 óta a legrosszabb idénykezdetét hozta össze a csapat.

Premier League, 5. forduló:
Everton - Chelsea 3-1 (2-1)
gól: Naismith (17., 22., 82.), illetve Matic (36.)