Vágólapra másolva!
Gálaelőadást tartott a Real Madrid az Espanyol vendégeként, Rafa Benítez csapata 6-0-ra győzött, Cristiano Ronaldo egymaga ötöt szerzett a termésből. Ezzel ő lett a Real Madrid történetének legjobb góllővője a bajnokságban, 230 gólnál tart 203 meccsen, a korábbi csúcstartó Raúl 228 találattal zárt 550 találkozón. Ronaldo eddig gól nélkül állt a mostani szezonban, most viszont alaposan belehúzott.

Ronaldo a 7. percben kezdte a gólgyártást, Modric a kezdőkörtől indította, ő pedig a védőket lefutva egy átvétel után a bal sarokba gurított. Tíz perccel később Benzema és Bale összjátéka után a walesit rúgták meg a 16-oson belül, a büntetőt pedig Ronaldo ugyanoda lőtte, ahova az első gólját.

Még nem telt le az első 20 perc, amikor már megvolt a mesterhármas a portugálnak, Bale beadásánál megelőzte a védőjét, aztán estében lőtt ballal a kapuba. Aztán a három gól után egy gólpasszal jelentkezett az előző idény aranycipőse, az ötösön keresztbepasszolt labdáját Benzema pofozta be.

A hat gól egyben:

Benzema a szünet előtt meglőhette volna a második gólját, de a kapufa megakadályozta ebben. Ronaldo viszont nem állt le, a 61. percben Bale passza után emelt a kapuba, ezzel a góllal előzte meg Raúlt a Real örökranglistáján, aki 228 gólnál állt meg a bajnokságban. Ronaldo még az Espanyol ellen belőtte a 230.-at is, amikor Lucas Vazquez visszagurítása után teljesen elfeledkeztek róla a védők.

Az ebben az idényben tétmeccsen még gól nélkül álló háromszoros aranylabdás ezzel egy csapásra élre ugrott a góllövőlistán, a Real pedig jó főpróbát tartott a Sahtar elleni BL-nyitány előtt.

Ronaldo frappáns választ adott a kritikákra Forrás: AFP

A Valencia szintén győzelemmel zárta az első BL-fordulót megelőző meccsét, de ez jóval nehezebben jött össze, mint a Realnak, Alcácer a 91. percben fejelte a három pontot érő gólt.

Primera División, 3. forduló:
Espanyol - Real Madrid 0-6 (0-4)
gól: Cristiano Ronaldo (7., 17., 20., 61., 80, a másodikat 11-esből), Benzema (29.)

Sporting Gijón - Valencia 0-1 (0-0)
gól: Alcácer (91.)