Emberelőnyben is zakózott a Videoton Pakson

Székesfehérvár, 2015. július 28.
Paulo Vinicius, a Videoton játékosa kapura fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában vívott Videoton FC - BATE Boriszov mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 28-án.
MTI Fo
Székesfehérvár, 2015. július 28. Paulo Vinicius, a Videoton játékosa kapura fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában vívott Videoton FC - BATE Boriszov mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Paks saját közönsége előtt kétgólos győzelmet aratott a címvédő Videoton felett a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában. A szombati találkozón a hazai csapat az 50. perctől emberhátrányban futballozott, de a kiállítás után is növelte előnyét. A Videoton két győzelme mellé a hatodik vereségét gyűjtötte be.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC - Videoton FC 2-0 (1-0)
Paks, 1200 néző
v.: Iványi
Paks: Molnár - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Hahn (Koltai, 88.), Bertus, Szakály D., Papp (Kesztyűs, 56.), Bartha - Balázs (Vági, 56.).
Videoton: Danilovic - Nego, Lang, Vinicius, Szolnoki (Stopira, 46.) - Oliveira, Kovács I., Simon Á. (Pölöskei, 60.) - Suljic, Feczesin (Rudolf, 60.), Gyurcsó.
gól: Vinícius (28., öngól), Szakály D. (58., 11-esből)
sárga lap: Szabó J. (40., 50.), Bartha (72.), Bertus (73.), Szakály D. (93.), illetve Danilovic (9.), Suljic (48.), Oliveira (49.), Gyurcsó (84.)
kiállítva: Szabó J. (50.)

Némileg aktívabb volt a Videoton az első félidőben, legalább is a bekapott gólig. A hazai vezetést követően azonban jobbára a mezőnyben folyt a játék, majd a Paks növelhette volna előnyét, de kimaradt a nagy helyzete.

Fordulás után egymás után háromszor mutatott fel sárga lapot a játékvezető, közülük az utolsó pirosat ért, mert Szabónak már volt korábban is egy, így a paksiak emberhátrányba kerültek. Ezen felbuzdulva növelte a tempót a Videoton, buktatásért megítélt büntetőből azonban ismét a Paks volt eredményes.

A vendégcsapat ezután még nagyobb lendülettel rohamozott, az eredményen viszont így sem tudott változtatni.