Vágólapra másolva!
A sereghajtó Békéscsaba hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre SE - Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 1261 néző
v.: Erdős
Békéscsaba: Ilizi - Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Guaru - Borbély, Calvente Criado, Viczián (Szalai D., 82.), Spitzmüller, Laczkó (Szilágyi P., 70.) - Birtalan.
Diósgyőr: Rados - Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. - Bacsa, Egerszegi, Bognár, Barczi (Okuka, 60.) - Grumic, Novothny (Takács T., 46.)
gól: Birtalan (18.), illetve Okuka (88.)
sárga lap: Birtalan (43.), Vaskó (47.), Ilizi (78.), Borbély (88.), illetve Lipták (2.), Egerszegi (42.), Grumic (90.), Bacsa (92.)

Hazai viszonylatban kifejezetten jó iramú első negyvenöt percet láthatott a közönség. A találkozó elején a hazaiak támadtak többet, aminek Birtalan Botond fejesgóljával meg is lett az eredménye. A folytatásban a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutott Bekő Balázs együttese.

Nem sokkal a fordulást követően akár el is dönthette volna a három pont sorsát a hazai csapat, de a gólszerző Birtalan büntetőt hibázott. Bő negyedórával a vége előtt újra Birtalan volt az egyik főszereplő, ezúttal a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A hajrában a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte riválisát, és akárcsak a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen, ezúttal is eredményes volt, így végül egy ponttal gazdagodott.

A Békéscsaba több mint tíz éve nem nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést saját közönsége előtt.