A Barcánál a FIFA-büntetés meghosszabbításától tartanak

fc barcelona, Luis Enrique, Josep Maria Bartomeu
A handout picture taken and released on May 21, 2014 by FC Barcelona shows Barcelona's new coach Luis Enrique (R) posing with FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu after signing his contract at the Camp Nou stadium in Barcelona. Barcelona's new coach Luis Enrique promised a fresh start for the fallen Spanish ex-champions at his official presentation today, vowing "attractive, effective" football to make fans smile again. AFP PHOTO / FC BARCELONA / MIGUEL RUIZ RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / FC BARCELONA / MIGUEL RUIZ" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Újabb szankciók várhatnak a Barcelonára, a FIFA ugyanis nem állította le a nyomozást a klub átigazolási politikájának ügyében, és spanyol lapértesülések szerint újabb szabálytalanságokra derült fény. 

Az ügy ugyanolyan természetű, mint a korábbi, ami miatt a Barcelona éppen egyéves átigazolásoktól való eltiltását tölti:

18 éven aluli játékosok szerződtetése, illetve olyan játékosok leigazolása, akik nem spanyolok, azaz másik országba kellett költözniük, hogy a Barca híres akadémiáján, a La Masián nevelkedhessenek.

Josep Bartomeu nemrégi öt ifijátékost vett ki az akadémiáról, őket a Barcelona elküldte, a napokban pedig további két játékosnak kellett távoznia. A hírek szerint ezek a szerződésbontások is kapcsolatban állnak a FIFA legújabb vizsgálatával, hiszen – miként 2013 novemberében – a futballszövetség ezúttal is 90 napot adott a klubnak arra, hogy rendezze az ügyet.

Elnök és edző Forrás: AFP/Miguel Ruiz

A FIFA a tavalyihoz hasonló ügyben folytatott nyomozás mellett azzal is vádolja a Barcelonát, hogy a legutóbbi vizsgálat során fontos dokumentumokat nem bocsátott a szövetség rendelkezésére, és ezzel hátráltatta a nyomozást. A klubnál attól tartanak, hogy a FIFA meghosszabbítja a 2014 áprilisában kirótt, egyéves eltiltást.