Platini örül Izland és Wales sikerének

UEFA President Michel Platini gives news conference uefa fifa SQUARE FORMAT
2633052 05/28/2015 UEFA President Michel Platini gives a news conference during the FIFA's 65th Congress in Zurich. (AUTHORIZED USE ONLY INSIDE RUSSIA). Melanie Duchene/EQ Images
Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke nagyon elégedett a jövő évi franciaországi kontinenstorna selejtezősorozatában látottakkal, s szerinte siker, hogy 24 csapatosra bővítették az Eb-mezőnyt.

Értékelését a francia sportvezető azzal támasztotta alá, hogy az Eb-résztvevők körének bővülése miatt a kisebb országok csapatai is versenyben vannak. "A selejtezősorozat már így is nagy siker, s biztosak vagyunk abban, hogy a jövő évi Eb az eddigi legerősebb torna lesz" - jelentette ki Platini.

Két fordulóval a selejtező vége előtt Anglia, Izland, Csehország és Ausztria biztosította a helyét a kontinensviadalon.

Michel Platini elégedett Forrás: RIA Novosti/Melanie Duchene

"Nagy küzdelem jellemzi a csoportokat és hatalmas a lelkesedés olyan országokban, amelyeknek csapatai még soha nem vagy csak ritkán jutottak ki nagy tornára" - mondta az UEFA elnöke utalva a szinte Eb-résztvevőnek tekinthető Wales-re és a magyarokkal egy csoportban szereplő Észak-Írországra, valamint az előzetesen esélytelenebbnek tartott országokra, mint Magyarország, Albánia, Norvégia, Izrael, Észtország vagy Montenegró, amelyek még versenyben vannak.