Nevetséges indok miatt verték egymást a román ultrák

Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.
Budapest, 2015. szeptember 4. Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A meccsen viselt póló miatt estek egymásnak a román drukkerek a magyarok elleni Eb-selejtező előtt.

Fura látvány volt, a csapatok még csak melegíteni jöttek ki, amikor a román szektorban hirtelen nagy mozgás kezdődött, mint utóbb kiderült két bukaresti csapat, a Steaua és a Dinamo ultrái csépelték egymást.

A román Gazeta Sporturilor kiderítette, hogy mi volt a balhé oka: a Dinamo-szurkolók arról számoltak be, hogy közülük többen is zokon vették, hogy a Steaua-ultrák olyan egyenpólóban jelentek meg, amelyben a saját csoportjukat (Peluza Sud) hirdették, ahelyett, hogy olyat viseltek volna, amelyből kiderül, hogy Romániának szurkolnak.

A bunyóba a Steaua oldalán beszálltak a konstancai Farul ultrái, a Dinamo oldalán pedig a kolozsvári Universitatea Cluj keményfiúi is, majd a balhénak a magyar rohamrendőrök érkezése vetett véget, akik bevonultak a szektorba, és felsorakoztak a két tábor között.

A mostani verekedés egyébként nem volt egyedi eset, már a bukaresti 1-1 alkamával is egymásnak estek a románok, sőt, 2013-ban is, amikor 3-0-ra nyert ellenünk keleti szomszédunk. A budapesti balhé után két román drukker részesült orvosi ellátásban.