Társoldalunk:

Romániát szidták a szurkolók, megbüntették a klubokat

2015.09.01. 19:00

Az OTP Bank 7. fordulója után az Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága több klubot is komoly pénzbüntetéssel sújtott szurkolóik trágár megnyilvánulásai miatt. Az Újpest, a Diósgyőr, Videoton és a Debrecen azért bűnhődött, mert a drukkerek Romániát szidták.

A DVTK-Újpest bajnoki mérkőzésen a vendégszektorból több alkalommal, ismétlődően Romániát trágár kifejezésekkel becsmérlő rigmusok hangzottak el, a futballmérkőzésen nem tolerálható megnyilvánuláshoz több alkalommal a hazai szurkolók egy része is csatlakozott.

Az újpesti szektorból a mérkőzés közben több alkalommal is hallhatóak voltak egyéb súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezések. A lilákat végül 1,3 millió, a Diósgyőrt 600 ezer forintra büntette az MLSZ.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A Videoton-Debrecen bajnokin - egyéb megbotránkoztató rigmusok mellett - ugyancsak mindkét szurkolótábor trágár kifejezésekkel illette Romániát, ezért a házigazda együttest 400 ezer, a vendégeket félmillió forintra büntette a testület.

Ugyancsak más nemzetet becsmérlő rigmusokért kapott 350 ezres büntetést a Budapest Honvéd, míg az MTK-t fogadó Vasas 50 ezer forintos büntetést kapott, mert szurkolói szidták az ellenfél egyik játékosát.