Vágólapra másolva!
Böde Dániel és Nikolics Nemanja is gólerős formában kezdte a szezont, előbbi nyolc, utóbbi hét gólnál jár, ezzel jelenleg a legjobb góllövők között vannak Európában.

Böde egyesnél jobb gólátlaggal bír, hiszen az NB I hét fordulójában nyolcszor volt eredményes, de ez az Aranycipőért folyó versenyben csak nyolc pontot ér. A számításnál ugyanis az UEFA-együttható alapján rangsorolják az országokat, az öt legerősebb bajnokságban emiatt számítanak duplán a gólok, míg a rangsorban a 6. és a 21. helyen tanyázó országok sorozataiban másfeles a szorzó.

A magyar bajnokság jelenleg az 54 tagországból a 33. helyen áll, úgyhogy nem mostanában lesz, hogy egy NB I-es gólvágó besöpri az Aranycipőt, mivel nálunk csak egyes szorzó jár a gólok mellé.

A topligák még csak most fognak beindulni

A Bödével ellentétben a válogatott keretbe bekerülő Nikolics Nemanja kevesebb gólt elérve is jobban áll a listán. Nikolics hét gólt szerzett eddig a Legia Warsawában, és mivel a lengyel bajnokság szorzója másfeles, ez 10,5 pontot ér.

Nikolics nagy formában kezdte a klubidényt Forrás: Legia.net/

A listát jelenleg az észt bajnokságban 21 gólt szerző Ingermar Teever vezeti, ő 27 meccs alatt termelte ezt a mennyiséget, úgyhogy ő már letudta a bajnokság javát, hiszen a balti országokban a skandináv államokhoz hasonlóan az év elején kezdődik a bajnoskág.

Az öt topligából - spanyol, német, angol, olasz, portugál - még csak pár forduló ment le, az itt játszók közül a bayernes Thomas Müller áll a legjobban, aki három kör alatt ötször talált be, és ezzel tíz ponttal bír.

Ha egyébként csak az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságokra szűkítjük a listát, akkor Böde az első helyen áll a nyolc góljával, Nikolics pedig holtversenyben a második.

A 2014-2015-ös idényben Cristiano Ronaldo lett az aranycipős, aki 48 góllal zárt a Primera Divisiónban, ami 96 pontot ért neki.