Vágólapra másolva!
A Real Madrid egy közleményben ismertette, mi vezetett odáig, hogy David De Gea átigazolása végül meghiúsult.

A spanyol és angol lapok egész nyáron arról cikkeztek, hogy De Gea a Manchester Unitedből a Realhoz szerződik, a MU meg is vette az argentin Sergio Romerót, hogy bebiztosítsa magát, Louis van Gaal pedig látványosan jegelte De Geát, ami szintén arra utalt, hogy a kapus nem marad Angliában.

A hétfő esti hírek még arról szóltak, hogy a két klub megegyezett: a Real 29 millió fontért megveszi De Geát, és a Costa Rica-i Keylor Navast is odaadja a MU-nak. A felek azonban végül kicsúsztak a határidőből, és a Real most egy közleményben írta le, mi is történt pontosan.

Éjfél után két perccel kapta meg a Real az iratokat

A spanyolok szerint a MU csak hétfő reggel kezdett el tárgyalni velük De Gea játékjogáról. Az angolok szerették volna, ha Keylor Navast is bevonják az üzletbe, ez megtörtént, és a Real 13.39-kor elküldte a szerződéstervezetet a MU-nak. Az angolok nyolc órával később, 21.43-kor küldték vissza a szerződéseket, és kisebb változtatásokat kértek, amelyeket a Real elfogadott.

Marad Angliában, pedig ment volna Forrás: AFP

A Real a De Gea és Navas által aláírt szerződéseket 23.32-kor postázta a Unitednek, az angolok 23.53-kor küldték a végleges megállapodást Navas képviselőinek. Már éjfél volt, amikor a Manchester United De Gea adatait bevitte a FIFA TMS nevű rendszerébe, ahol az átigazolásokat regisztrálni kell.

A Real éjfél után két perccel kapta meg a teljes dokumentációt, de már nem tudott bejutni a TMS-be, mert az nem volt elérhető. A Real a késés ellenére elküldte a spanyol ligának De Gea szerződését, mert a TMS éjfél után huszonhat perccel azt jelezte, hogy vigyék fel a rendszerbe a kapus adatait, mivel Angliában ekkor még nem zárt be az átigazolási piac.

"A Real Madrid minden szükséges lépést időben megtett, hogy lebonyolítsa David De Gea és Keylor Navas átigazolását" - áll a Real közleményének a végén. Azt már csak mi tehetjük hozzá, hogy ha ennyire fontos lett volna az üzlet a madridiaknak, miért nem ejtették meg júniusban, júliusban, netán augusztusban, miért kellett az utolsó napig várniuk.