A svéd focihősök bolondot csináltak a kárörvendő franciából

svédország bajnok
Sweden's team poses for a photo with the trophy after winning the UEFA Under 21 European Championship 2015 final football match between Sweden and Portugal in Prague on June 30, 2015. Sweden won the match 4:3 after penalty shoot-out. AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
A svédek nagy meglepetésre legyőzték Portugáliát az U21-es Európa-bajnokság döntőjében, a meccs után készült csapatfotón pedig hülyét csináltak a franciákból.

Az eset egészen tavaly novemberig nyúlik vissza, amikor az Eb selejtezőjében a svédek a franciákkal találkoztak. A második meccs előtt a svédek hátránya két gól volt, amit már az első félidőben ledolgoztak. De a 87. percben Layvin Kurzawa is betalált, így a franciák álltak továbbjutásra.

Kurzawa ezután a kezét a homlokához emelve elköszönt a svédektől, arra célozván, hogy az ellenfél már nem fog kijutni az Eb-re. De

korai volt az öröm, hiszen egy perc múlva már 4-1 volt az állás, amivel a svédek jutottak tovább.

A meccs után a svédek visszadták a kölcsönt Kurzawának: először a kispad előtt szalutáltak, majd a csapatfotón is így pózoltak.

Svéd szalutálás Európa csúcsán Forrás: AFP/Joe Klamar

Most pedig, amikor a csapat megnyerte az U21-es Európa-bajnokságot, a győzelmi fotón is "kurzawáznak". A csapat egységét mutatja, hogy

a trollkodásban nem csak a játékosok, hanem az edző és az egész stáb is részt vett.

A torna alatt megtalálták Zlatan Ibrahimovic utódját is, aki játékban is, de attitűdben még inkább hasonlít a svéd szupersztárra.

John Guidetti a svéd televíziónak nyilatkozott az elődöntő után, amely során 4-1 megverték az ősi rivális Dániát. "Ideje, hogy hazamenjenek. Ne mondják azt, hogy könnyű ellenfél Svédország, amikor 4-1- re kikapnak tőlünk. Ez elég megalázó nekik" - mondta Guidetti a dánokról. A torna kimenetelével kapcsolatban is elég magabiztos volt. "A döntőben fogunk játszani, mi vagyunk Svédország, a többi csapat haza is mehet." Ebben pedig igaza is lett.

Az interjú végén azért még egyszer odaszúrt a dánoknak. "Ez a legrosszabb csapat, amellyel az Eb-n találkoztunk." A 23 éves csatár már korábban is bajba kerül, amikor Celtic-játékosaként Rangers-ellenes dalt énekelt.