Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon, a csapat Mervó Bence mesterhármasának is köszönhetően 5-1-re nyert az észak-koreai csapat ellen. Bernd Storck szövetségi edző örül, hogy sikerült bizonyítaniuk.

"Köszönöm mindenkinek, akik szurkoltak nekünk. Kiváló a hangulat, a csapat összeszokott már. Edzéseken százszázalékosan oda kell tenni magunkat, és remélem, az eredmény bennünket igazol majd" - nyilatkozta a mesterhármassal nyitó Mervó Bence, aki a harmadik góljáról azt mondta, ilyen trükköt és megoldást teremfociban szokta alkalmazni.

"Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, de itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat" - mondta Bernd Storck a lefújás után az Mlsz.hu-nak.

Mervó Bence triplázott Forrás: MTI/EPA/Dean Pemberton

A szakember örült, hogy sikerült bebizonyítania a válogatottnak, hogy képes a nemzetközi mezőnyben is nagyszerűen és eredményesen futballozni.

"Észak-Koreáról nagyon keveset lehetett előzetesen tudni, láttuk ugyan a meccseiket, de kevés információ szivárgott ki arról, hogy milyen állapotban érkezhettek a vébére. Az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést, és a mentális erőnket mutatja, hogy a sorsdöntő pillanatokból jól jöttünk ki, így a koreai egyenlítés után gyorsan visszavettük a vezetést, és a szünetben történt változtatások is hamar gólt eredményeztek" - tette hozzá.

„Mindent rosszul csináltunk. Most vissza kell mennünk a taktikai táblához, és megpróbálunk aprólékosan felkészülni a következő mérkőzésre. Nem sokat tudtunk meg az ellenfeleinkről, de az eredmény mindent elárul a magyarokról, ez egy kiváló csapat” – nyilatkozta An Je Gun, az észak-koreaiak edzője.