Stieber megmozdulása kellett a Hamburg bennmaradásához

504676391 Zoltan Stieber of Hamburg celebrates his opening goal  with during the German first division Bundesliga football match Hamburger SV v Borussia Moenchengladbach in Hamburg, on February 22, 2015.   AFP PHOTO / CARMEN JASPERSEN

DFL RULES TO LIMIT
Zoltan Stieber of Hamburg celebrates his opening goal with during the German first division Bundesliga football match Hamburger SV v Borussia Moenchengladbach in Hamburg, on February 22, 2015. AFP PHOTO / CARMEN JASPERSEN DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Karlsruhe elleni osztályozóban kiharcolta a német élvonalban maradást a Hamburg labdarúgócsapata, a sikerben döntő érdeme volt Stieber Zoltánnak, a klub magyar légiósának. 

Az összecsapás csütörtöki első mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Hamburgban, a karlsruhei visszavágón viszont hosszabbításban a vendégegyüttes nyert 2-1-re. A hazai csapat szerzett vezetést a 78. percben, de a Hamburg a 91.-ben egyenlített szabadrúgásból. Következett a hosszabbítás, amelynek 115. percében a Hamburg újabb gólt szerzett.

Stieber Zoltánt, a hamburgiak magyar válogatott középpályását a 66. percben cserélték be, a döntő gólt előtt ő lépett vissza labdáért, amit a védők sűrűjében is jól tartott meg, majd egy ügyes kényszerítő után ő készítette le a labdát Clebernek a tizenhatoson belül, a keresztpasszból pedig Müllernek már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Eredmény, osztályozó, visszavágó:
Karlsruher SC-Hamburger SV 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
gól: Yabo (78.), illetve M. Díaz (91.), N. Müller (115.)

1-0

1-1

1-2, Stieber kulcsmegmozdulása

A Hamburg tavaly is osztályozón őrizte meg élvonalbeli tagságát, mostani sikerével pedig továbbra is az egyetlen klub, amely a Bundesliga 1963-as alapítása óta mindegyik idényben az első osztályban szerepelt.