Ön szerint ki a Liverpool leglustább futballistája?

mario balotelli, liverpool
Liverpool's Italian striker Mario Balotelli reacts during the English Premier League football match between Queens Park Rangers and Liverpool at Loftus Road in London on October 19, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Mario Balotellit nem véletlenül támadták a szurkolók egész évben azzal, hogy lusta. Egy friss statisztika szerint messze a legkevesebbet futja a mezőnyjátékosok közül, csak a két kapusnál dolgozik többet egy-egy meccsen. 

Az olasz csatár erőfeszítéseit egész évben hiányolták a szurkolók, aztán a kedd esti, Hull City ellen vereség után elszabadult a pokol. A hazaiak győztes gólját megelőzően pont Balotelli ragadt be, és így Michael Dawson nem állt lesen, amikor a kapuba fejelt. A szurkolók azonnal átkozni kezdték a csatárt, és nem is alaptalanul.

Egy friss felmérés szerint a mezőnyjátékosok közül Balotelli teljesíti a legkisebb futótávolságot meccsenként a teljes liverpooli keretből, sőt a Telegraph azt is hozzáteszi,, hogy csak kétszer annyit fut, mint a két kapus.

Az izomzata meglenne hozzá, hogy többet dolgozzon Forrás: AFP/Adrian Dennis

A kontraszt óriási a Pool többi játékosához képest, hiszen a Premier League tíz legtöbbet futó középpályásából hét is liverpooli. A csapat legtöbbet dolgozó játékosa egyébként Adam Lallana, aki majdnem 12 km-t fut meccsenként, de nem sokkal marad le tőle Joe Allen sem. Balotelli 8300 méterrel szerénykedik az utolsó helyen.

A teljes infografika itt megtekinthető.