Vágólapra másolva!
Josep Guardiola egyről többször villantja fel eddig nem ismert oldalát. A Bayern edzője kiosztotta már az ellenfél játékosát, pályamunkását, valamint a saját kollégáit is, pedig korábban ez nem volt jellemző rá.

Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón is megmutatta karcos oldalát, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Sebastian Kehl, a Dortmund játékosa szerint nem a bírót kéne hibáztatni azért, mert büntetőkkel kiestek a német kupa elődöntőjéből.

"Kehlnek azt üzenem, ha egy csapat 35 pontos hátrányban van, akkor jobb, ha csendben marad" - mondta a Bayern edzője, aki nem volt teljesen precíz, mert a már bajnok csapata 37 ponttal szerzett többet, mint a Dortmund.

Guardiola az elődöntő során is produkált egy olyan jelenetet, amely eddig nem igazán volt jellemző rá: amikor a Dortmund kapusa, Mitchell Langerak KO-val felérő módon ütközött Robert Lewandowskival, Guardiola eltorzult arccal tombolt, úgy kellett visszafogni.


Igaz, érthető volt a dühe, ha hozzátesszük, Lewandowski csúnyán megsérült az esetnél, az orra és az állkapcsa is eltörött. A sérüléseket egyébként is nehezen viseli Guardiola, ez már kiderült a Leverkusen elleni kupanegyeddöntőben is, amikor Mehdi Benatia kiesésére úgy reagált az edző, hogy gúnyosan megtapsolta az orvosi stábot.

A sérülések később sem kerültek el a csapatot, aminek az lett a vége, hogy a Bayernnél közel 40 éve dolgozó orvosnak, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtnak mennie kellett.

Úgy tűnik, Guardiola nehezen viseli a szezon végével együtt járó stresszt, mert a BL-ben a Porto elleni idegenbeli meccsen azon vitatkozott a Dragao-stadion pályamunkásaival, hogy miért nem locsolják rendesen a füvet mindenhol.

A mostani cirkuszolások azért meglepőek, mert korábban nem volt jellemző Guardiolára, hogy ennyire látványosan elszakadt nála a cérna. A Barca edzőjeként egy olyan eset volt, amikor elvesztette a türelmét, egy Real elleni BL-csata előtt, ahol kifejtette, hogy nem hajlandó belemenni José Mourinho pszichológiai hadviselésébe mert tudja, hogy a sajtótájékoztatókon Mourinho a "kibaszott főnök és megmondóember".