Suárez villogott, Messinek a lesgólt is megadták

Luis Suárez, foci
UNITED KINGDOM, Manchester : Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates scoring his and his team's second goal as Manchester City's English goalkeeper Joe Hart (R) dives during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Manchester City and Barcelona at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on February 24, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A Barcelona ha nem is gálázva, de 3-1-re győzött a Granada ellen a Primera División 25. fordulójában.

A siker főszereplője Luis Suárez volt, aki a Manchester City elleni hétközi BL-nyolcaddöntőn duplázott, most pedig mindhárom gólban szerepet játszott.

Az uruguayi csatár a 25. percben Jordi Albától kapott remek indítást, ami után éles szögből is lőtt, a labda középen egy védőben elakadt, és így pont jó lett az érkező Rakiticnak, aki nem is hibázott.

A második félidő elején Rakitic visszaadta a kölcsönt, ezúttal ő emelt a védők mögé, a beinduló Suárez pedig jobbal lazán elpöckölte a labdát a kapus mellett.

A Granada Fran Rico büntetőjével visszajött a meccsbe, de a 70. percben Suárez nagyon önzetlen volt, Messivel lövetett gólt, pedig ő is beguríthatta volna a labdát az üres kapuba. A lassítást látva egyértelmű, hogy Messi lesen állt a passz pillanatában, mivel a Granada kapusa messzire kijött, és csak egy védő volt a labda vonala mögött.

Messinek ez volt a 27. gólja a bajnokságban, tavaly 28-cal zárt, úgyhogy elég jól termel, de még a mostani találkozón is szerezhetett volna újabb kettőt, a hajrában azonban elrontott két ziccert.

A Barca a mostani győzelemmel egy pontra feljött az éllovas Real mögé, amely vasárnap 21 órától a Villarrealt fogadja.

Primera División, 25. forduló:
Granada - Barcelona 1-3 (0-1)
gól: Rico (52., 11-esből), illetve Rakitic (25.), Suárez (48.), Messi (70.)