MLSZ-ellenes koalíciót sürget az újpesti polgármester

ÉPÜLET Foglalkozás rendőr stadion SZEMÉLY Budapest, 2011. augusztus 21.
Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2011. augusztus 21. Rendőrök figyelik az OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere arra szólítja fel a klubvezetőket és a szurkolókat, hogy álljanak ki egymás mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség ellen. Az MLSZ vezetését azonnal lemondatná.
Wintermantel Zsolt (középen) teljesen kiakadt Forrás: MTI/Kovács Attila

Az újpesti klubvezetés a sorozatos büntetések miatt úgy döntött, hogy, ha az MLSZ sportszerűtlen magatartás miatt további pénzbírsággal sújtja a csapatot, a klub elrendeli a soron következő három hazai mérkőzésének zárt kapuk mögött történő lejátszását. Ha ezután továbbra is büntetéseket rónak ki a klubra szurkolói rendzavarások miatt, az Újpest az idény hátralévő valamennyi mérkőzését zárt kapuk mögött játssza majd le - közölte a klub.

Noha az MLSZ jelezte, hogy a versenyszabályzat szerint a klub nem korlátozhatja a szurkolókat, komoly felháborodást váltott ki a drukkereknél a döntés. Wintermantel Zsolt újpesti polgármester szerint ez egy rendkívül rossz ötlet egy kritikán alul működő rendszer miatt.

Az MLSZ balfék hozzáállás, bohózat

"Az MLSZ valóságtól elrugaszkodott, a szurkolókat a meccsektől távol tartó, mondvacsinált indokok alapján súlyos pénzbírságot kiszabó, kritikát nem elviselő működése miatt a belga tulajdonos zárt kapus meccseket tervezett. A helyzet furcsa fricskája, hogy ezt pont az MLSZ játékszabályzata miatt nem teheti meg. Az MLSZ szabályzat tehát megvédi a szurkolókat a tulajdonos szurkolóellenes intézkedése ellen, amit az MLSZ balfék hozzáállása miatt hozna. Bohózat. Ide jutottunk..." - írta ki a Facebook-oldalára Wintermantel.

Sötét jövőkép Újpesten Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az újpesti polgármester szerint ideje lenne, ha a hazai klubvezetők és a klubok szurkolói csoportjai közösen egyeztetnének, hogyan kényszerítsék rá az MLSZ-t arra, hogy megfelelő alázattal, értelmes és életszerű szabályokat alkosson és azokat alázattal és életszerűen alkalmazza a magyar labdarúgás érdekében. "Talán még nem késő, de az utolsó órában vagyunk" - írta a fideszes politikus.

Ha ez igaz, a vezetésnek le kell mondani

Közben kiderítettük, hogy korábban hogyan használták ki az Újpestet offshore-cégek sötét bizniszeihez- Mindeközben az MLSZ szakértői nem javasoltak feljelentést (részletek itt).

Wintermantel megosztotta az Origo cikkét a Facebookon, és ezt írta hozzá: "Az MLSZ megbízásából készült átvilágítás súlyos dolgokat tárt fel, az MLSZ mégsem lépett semmit. Egy B.ZI MLSZ rigmus 200eFt büntetés, százmilliós offshore ügyletek rendben vannak... Ha ez igaz, a teljes vezetésnek azonnal le kell mondania! MOST!"