Vágólapra másolva!
Lionel Messi büntetőt rontott a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő hosszabbításában, de ez olyan szempontból nem meglepő, hogy a négyszeres aranylabdás az utóbbi időben nem volt túl hatékony a mészpontról, legutóbbi hét próbálkozásából csak hármat értékesített.

Azt még nem lehet tudni, lesz-e hatása a párharc kimenetelére Messi kihagyott büntetőjének, de az biztos, hogy a Barca szinte már zsebben érezhetné a továbbjutást, ha 2-1 helyett 3-1-gyel utazott volna haza a City otthonából.

A Barcelona zsenije mostanság hadilábon áll a büntetőkkel, a válogatottat is számítva a legutóbbi tíz próbálkozásának csak a feléből lett a gól, klubjában pedig az elmúlt hét tizenegyeséből csak hármat küldött a helyére, ami alig 42,8 százalékos hatékonyságot jelent.

Henry és Van Nistelrooy rosszabbul lőtték

Messinek a mostani volt a harmadik rontott büntetője a BL-ben, és ezzel olyan aranylabdás kollégákkal került egy szintre, mint Cristiano Ronaldo, Luis Figo vagy Andrij Sevcsenko. Náluk többször csak Thierry Henry és Ruud van Nistelrooy hibázott a BL-ben, előbbi öt, utóbbi négy büntetőt hagyott ki.

Messi a Barcában 59, a válogatottban 12 alkalommal végzett el büntetőt, és klubjában tizenháromszor, a nemzeti csapatban kétszer hibázott. A Barcában kihagyott büntetők közül ötöt a bajnokságban jegyezhettünk fel tőle, négyet a Király-kupában, hármat a BL-ben és egyet a Szuperkupában.

Forrás: AFP

Ő marad az első számú rúgó

Messit mindig mindenben Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják, és a tizenegyesek terén alaposan le van maradva realos riválisától: mindketten 59 büntetőt rúghattak, de amíg Ronaldo csak ötöt rontott el, addig Messi majdnem háromszor annyit, tizenhármat.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Luis Enrique azt nyilatkozta, továbbra is Messi marad az első számú tizenegyes rúgó, de látva az utóbbi időkben összehozott statisztikáját, nem kizárt, hogy Neymar vagy Luis Suárez megpróbálja rábeszélni, hogy passzolja le nekik a lehetőséget. Messivel egyébként először fordult elő a mostani szezonban, hogy egymást követő két meccsen nem volt sem gólja, sem gólpassza.