Vágólapra másolva!
Az Omonia Nicosiában játszó Leandro szerint a tizenkét csapatos ciprusi bajnokság első hat helyezettje közül bármelyik simán megnyerné a magyar labdarúgó NB I-et.

"Cipruson lényegesen gyorsabb a játék, jobbak, képzettebbek a labdarúgók, és bár a gazdasági gondok miatt már nincs annyi pénz a sportágban, mint korábban, így is remek brazil, portugál és kelet-európai idegenlégiósok szerepelnek itt" - mondta a Nemzeti Sportnak a 32 éves, 11-szeres magyar válogatott játékos.

Leandro azzal is alátámasztotta állítását, hogy a Bajnokok Ligájában rendszeresen jól szerepelnek a ciprusi csapatok, amelynek köszönhetően a szigetország már két klubot delegálhat a BL-be.

Leandro tavaly a finnek ellen játszott a magyar válogatottban Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Tudom, hogy most erős a Videoton, a Ferencváros, a Debrecen, és jól szerepel az MTK és a Diósgyőr is, de egyiknek sem lenne esélye dobogóra kerülni Cipruson" - mondta Leandro, aki elismerte, hogy tavaly nyáron a Ferencváros és a Debrecen is megkereste, de nem fordultak komolyra a tárgyalások. Hozzátette: pályafutása végén szeretne visszatérni az NB I-be.