Vágólapra másolva!
Az AS Roma volt orvosa, Mario Brozzi szerint nincs esélye, hogy Kevin Strootman felépüljön a térdsérüléséből. 

Strootman még 2014 tavaszán sérült meg, térdproblémái miatt ki kellet hagynia a brazíliai világbajnokságot is. Sérülésének rehabilitációja egészen az év végéig elhúzódótt, ám alig tért vissza a pályára, újra visszaesett.

A küklopsz-szindróma bajt jelez

A holland válogatott a Fiorentina elleni bajnokin kapott egy rúgást, és a tüzetesebb vizsgálat kiderítette, hogy sokkal komolyabb a baj, mint gondolták. Strootmannak egyébként is jelenése volt az orvosoknál, varratokat kellett ugyanis eltávolítani a márciusban elszenvedett sérülése miatti műtét helyéről. Ez a beavatkozás jól sikerült, de közben gyorsan kiderült az is, hogy a hétvégi bajnokin szerzett sérülés sokkal komolyabb, mint amilyennek gondolták.

Kevin Strootman nagyon nehezen épül fel sérüléséből Forrás: AFP/Andreas Solaro


A játékos térdét újra megműtötték, mert úgynevezett küklopsz-szindrómában szenved. A küklopsz elváltozást az esetek döntő többségében elülső keresztszalagpótolt betegeknél látjuk. A lényege, hogy a térdben, a szalagpótlás helyénél egy labda alakú kötőszövetes-elváltozás jön létre, melyet ha arthroscóppal nézünk, úgy néz ki, mint a küklopszok szeme.

Sosem lesz a régi

"Nem tudom, legutóbb mi történt a térdével pontosan, de a küklopsz-elváltozás további szalagproblémára utal. Azt, hogy ez tovább súlyosbítja-e a porcelváltozást a térdében, egyelőre nem tudni biztosan, de a szakmai véleményem szerint nem sikerült jól Strootman előző műtétje, és talán sosem térhet majd vissza a pályára. Ha mégis, sajnos akkor sem lesz soha olyan, mint korábban" - nyilatkozta a RAI TV-társaságnak Mario Brozzi, az AS Roma korábbi orvosa.