Már a buszra sincs pénz Parmában

504225867 Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
A csődközeli helyzetben lévő Parma labdarúgócsapatának játékosai fizetnének is azért, hogy eljussanak vasárnap Genovába, s így játszani tudjanak a Genoa otthonában. A pármai együttes hosszú ideje súlyos anyagi gondokkal küzd, négy elnöke volt már a szezonban, s a legutóbbi hétvégén el kellett halasztani az Udinese elleni hazai bajnokiját, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért.

"Szomorú volt a vasárnap, keserűséget éreztem, amiért nem játszhattunk" - nyilatkozta hétfőn Alessandro Lucarelli csapatkapitány. - "Ma mindenesetre megkezdjük a felkészülést a következő, Genoa elleni bajnoki találkozóra, és ha a klub nem tud buszt biztosítani a számunkra, szerzünk négy-öt autót és elmegyünk azokkal. Készen állunk rá, hogy kifizessük a költségeket."

Lucarelli arról is beszélt, hogy személy szerint ő akár a negyedosztályban is pályára lépne a csapattal. "Hét itt töltött év után úgy érzem, ez a mez az enyém, s bármely osztályban hajlandó vagyok játszani a színeiben" - nyilatkozta a 37 éves futballista, aki több mint 200 mérkőzésen játszott a Parmában.

Közel a csőd

A sereghajtó Parma a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Múlt kedden az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte a klubbal szemben, miután az új elnök, Giampietro Manenti a hétfői határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

Már csak az Úrban bíznak Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha az egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kell újrakezdenie szereplését. A Sampdoria elnöke hétfőn azt a javaslatot tette, hogy az olasz élvonal többi klubja fogjon össze és segítsen abban, hogy a Parma a mostani szezon végéig folytatni tudja szereplését.