Vágólapra másolva!
Három Chelsea-szurkolót sikerült azonosítani azon videó alapján, amelyen az látható, hogy a klub szimpatizánsai nem engedtek felszállni egy fekete férfit a párizsi metróra kedd este. A klub úgy döntött, a vizsgálat idejére felfüggeszti az érintetteket, akik nem mehetnek kedvenceik mérkőzésére. A vége örökös eltiltás, sőt, akár börtönbüntetés is lehet.

Nem engedtek felszállni és lökdöstek egy fekete férfit a PSG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre érkező Chelsea szurkolói a párizsi metró Richelieu-Drouot állomásán kedd este, miközben a "Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó" rigmust énekelték.

Az internetre felkerült videó alapján az angol klub vezetése vizsgálatot kezdeményezett, és három személyt sikerült is azonosítani. Őket a klub azonnal eltiltotta a meccslátogatástól, így már a szombati, Burnley elleni hazai bajnokin sem mehetnek be a stadionba.

"A Chelsea három szurkolót is felfüggesztett a párizsi metróban történtek miatt. Amennyiben elegendő bizonyíték lesz a bűnösségükkel kapcsolatban, a klub örökre kitiltja őket a mérkőzésekről. Nagyon köszönjük szurkolóink támogatását, és azt, hogy jelentős információkat szolgáltattak az esetről. Továbbra is teljes mértékben együttműködünk a nyomozást vezető párizsi rendőrséggel" - áll a klub közleményében.

Amennyiben bűnösnek találják az érintetteket, úgy három évig terjedő börtönbüntetést és 45 ezer euróig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak rájuk.