Az ég kék, a nők titkolóznak, Balotelli botrányhős

Vágólapra másolva!
Az Európa Liga legjobb 16 csapata közé jutásért vívott első meccsen a Liverpool 1-0-ra verte hazai pályán a Besiktast. A meccs egyetlen gólját Mario Balotelli szerezte tizenegyesből. 

Igen ám, de a mérkőzést megelőzően Brendan Rodgers vezetőedző egyértelműen Jordan Hendersont jelölte ki a feladatra.

Balotelli nem adta ki a labdát a kezéből Forrás: AFP


Ebből aztán lett is egy kis veszekedés, ám végül Balotelli harcossága győzött: ő állt oda a tizenegyeshez, és be is rúgta azt.


Ettől függetlenül a jelenet nem nyerte el Henderson tetszését.

Így volt ezzel a csapat kapitánya, a mérkőzést sérülése miatt kihagyó Steven Gerrard is. "Egyértelmű, hogy Hendersonnak kellett volna elvégezni a büntetőt. A szabályok mindenkire vonatkoznak, Mario szemtelen volt, hogy elvette tőle a labdát. Adjuk meg neki az elismerést, amiért berúgta a tizenegyest, de senki sem kérdőjelezheti meg a vezetőedző előzetes döntését" - nyilatkozta a meccs után Gerrard.

Elnézőbb volt maga az érintett. "Remek gól volt. Igaz, én akartam elvégezni a büntetőt, én voltam kijelölve, de láttam Marión, hogy magabiztos. Ráadásul neki nagyobb tapasztalata is van a kiélezett szituációkban, ezért hagytam, hadd végezze el ő" - magyarázta az esetet Henderson.

Az angol közvélemény is megosztott az ügyben, több szakértő is Balotelli mellé állt.


A klub korábbi játékosa, Jamie Carragher a Sky szakértőjeként azt mondta, egy ilyen helyzetben a legjobb rúgót kell választani, és az nem lehet más, mint Balotelli.

Hasonlóan vélekedett Didi Hamann is.


Az ilyen tizenegyesekben Balotelli a legjobb, neki kellett odaállni a labdához. Bárki más feleslegesen keveredett az ügybe - írta Twitteren.

Balotelli pályafutása során 27 büntetőt értékesített, és csak 2-t hagyott ki.

Szavazzon!

Igaza volt Balotellinek?