Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága kedden megküldött állásfoglalásában megerősítette a Nyíregyháza Spartacus számára, hogy csak azok a futballisták léphetnek pályára Pakson, akik a klub igazolt játékosai voltak a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés eredeti, decemberi időpontjában is. Nem sokan maradtak.

"Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2015. február 21-én (szombaton) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Paksi FC Kft.-Nyíregyháza Spartacus FC Kft. OTP Bank Liga NB I. Férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen sportszervezetük labdarúgója az alábbi feltételek teljesülése mellett léphet pályára: az adott labdarúgó a sportszervezet mérkőzés napján aktuális játékos keretében szerepel, az adott labdarúgó a mérkőzés eredeti napján (2014.12.06) sportszervezet igazolt labdarúgója volt" - áll az MLSZ állásfoglalásában.

Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza nyolc, télen szerződtetett futballistája nem játszhat Pakson, és miután az őszi kerethez képest tizenegyen távoztak a téli átigazolási szezonban, nem sok választási lehetősége maradt Mátyus János vezetőedzőnek.

Mátyus János törheti a fejét Forrás: Nyiregyhazaspartacus.hu

A keretben jelenleg 16 bevethető játékos szerepel, csakhogy köztük három kapus van, két mezőnyjátékos sérült, egy pedig eltiltott. Az így maradt tíz mezőnyjátékos közül hárman ifjúsági korúak, ráadásul egyikük szintén sérült.

A Nyíregyháza kerete:
kapusok: Balogh János, Volodimir Ovszijenko, Hrabina Alex
mezőnyjátékosok: Fodor Ferenc, Koller Krisztián, Mohamadou Abdouraman (eltiltott), Rubus Tamás, Zoran Kostic, Pákolicz Dávid, Szokol Zsolt, Pekár László, Törtei Tamás (sérült), Rezes László (sérült), Bagi Ákos (ifi), Markovics Dávid (ifi), Vámos Márk (ifi, sérült).

A találkozó a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.