Mourinho: Nekem is van négy brazilom, bee

oscar mourinho chelsea
Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho (C) gives instructions to Chelsea's Brazilian midfielder Oscar (L) during the UEFA Champions League second leg Group G football match FC Schalke 04 vs Chelsea FC in Gelsenkirchen, western Germany, on November 25, 2014. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Paris SG-Chelsea és Sahtar Doneck-Bayern meccsel indul kedd este a tavaszi BL-szezon. Blanc már előre tart Mourinho trükkjeitől, Lucescu szerint hősök lesznek a játékosai, ha megverik a Bayernt.

"Azt hiszem, Mourinho mindent meg fog tenni, hogy szítsa a feszültséget, de a játékosoknak higgadtnak kell maradniuk" – ezzel a mondattal bizonyította Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője, hogy bár a szakmájában még nincs a legjobbak között – a nyakló nélkül költekező párizsi csapattal csak a harmadik helyen áll a francia bajnokságban –, egész jól eligazodik már az európai klubfutballban.

Mondjuk, az egykori Európa- és világbajnok védő a Chelsea elleni keddi BL-nyolcaddöntőben nemcsak Mourinho mesterkedéseitől tarthat, hanem a portugál által erre a szezonra nagyon jól összerakott londoni csapat formájától is. Ráadásul a sajátjából legalább két fontos láncszem (Yohan Cabaye, Lucas Moura) hiányozni fog.

"Paradox, hogy miközben mindkét oldalon sok a kreatív játékos, a jobban védekező fél fog továbbjutni" – merengett Blanc, vélhetően akkor, amikor eszébe jutott a két csapat egy évvel korábbi párharca, melyet a Chelsea idegenben szerzett gólja döntött el.

Mourinho: a 11-nek 4 az 50 százaléka

Mourinho a maga részéről azon akadt ki a keddi sajtótájékoztatón, hogy a PSG braziljairól (David Luiz, Thiago Silva, Motta, Lucas Moura, Maxwell) kérdezik. Amikor van neki is négy! "Nálam focizik a brazil válogatott 50 százaléka, és nagyon örülök, hogy velük dolgozhatok" – hencegett, kissé fölfelé kerekítve a számokat.

A londoni brazil kontingens egyik tagja, Oscar és Mourinho Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Más kérdés, hogy a négyből az Atléticótól igazolt Filipe Luis nemigen szokott játszani Mourinhónál – és mivel a középpályás John Obi Mikel kivételével mindenki rendelkezésre áll, feltehetően kedden sem fog. A másik oldalon ott lesz viszont David Luiz, aki sietett kijelenteni, hogy ha gólt szerez, tekintettel chelsea-s múltjára, nem fog ünnepelni.

Van, akinek még több brazilja van

A Sahtar az ukrajnai polgárháború miatt saját stadionjától távol, Lvivben fogadja a hétvégén egy 8-0-s söpréssel melegítő Bayernt. A legutóbbi tét meccsét tíz hete játszó Sahtar egyébként sem nagy arcáról ismert edzője, Mirceau Lucescu azt mondta, a játékosai hősök lesznek, ha képesek megverni a Bayernt. Meg azt is, hogy 13 brazil van az ukrán csapat keretében, és ők nagyon szeretnének revansot venni a németeken a brazil válogatott vb-bukásáért.

Egyszer ekkora mázlink volt a Sahtar ellen Forrás: AFP/John MacDougall

A Bayernt irányító Pep Guardiola is udvariaskodott egy sort, mondván, a "nagyon okos" Lucescu "Európa egyik legjobb csapatát" rakta össze Doneckben. Felidézte, hogy a Barcelona edzőjeként ötször is összeakadt a Sahtarral, és mindig nagyon nehéz dolga volt, a 2009-es Európai Szuperkupa-döntőn, például, csak hosszabbításban sikerült megszerezni a győztes gólt.

A PSG-Chelsea mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzésParis SG-Chelsea
Párizs, 20.45
A várható kezdőcsapatok:
PSG: Sirigu – Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Van der Wiel – Matuidi, Motta (Pastore), Verratti – Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic – Matic, Fabregas – Hazard, Oscar, Willian – Diego Costa

Sahtar Doneck–Bayern München
Lviv, 20.45
A várható kezdőcsapatok:
Sahtar: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Sevcsuk – Fred – Douglas Costa, Fernando, Alex Teixeira, Taison – Luiz Adriano
Bayern: Neuer – Rafinha, Dante, Boateng, Bernat – Schweinsteiger, Alaba, Müller – Robben, Lewandowski, Ribéry