Vágólapra másolva!
Lionel Messi megadta a módját 300. spanyol bajnokijának: a Levante ellen kiosztott gólpasszal és a mesterhármassal már gyakorlatilag alig van rekord, amit nem ő tart – vagy Cristiano Ronaldo. A még mindig csak 27 éves támadó már most a La Liga történetének legeredményesebb góllövője, de van még bőven statisztika, ami az argentin zsenijét bizonyítja. 

Messi 300 bajnoki meccse alatt 269 gólt szerzett és 106 gólpasszt adott, mindkettő rekord a maga kategóriájában (utóbbinál az elmúlt 25 évet számolják), ráadásul a Levante elleni mesterhármassal beérte Cristiano Ronaldót a triplázók történelmi rangsorában (23-mal).

Az Opta még azt is kiszámolta, hogy az idén 4-4 mesterhármasnál tartó Messi és Ronaldo az öt topliga összes mesterhármasának bő negyedét szerezte.

Messi Forrás: Origo

Az Infstrada elemzése arra mutat rá, hogy Messi idén már 10 gólt szerzett a rosszabbik lábával, és az idei kanadai táblázaton (gól + gólpassz) a hétvégi teljesítményével utasította maga mögé az aranylabdás Ronaldót, aki 28 gólja mellé 10 gólpassznál tart szemben Messi 26 + 13-as mutatójával.

Egy másik futballstatisztikai oldal már előbbre tekint, a Whoscored arra hívja fel a figyelmet, hogy Messi már minden idők 10. legeredményesebb játékosa az öt topligában, miután megelőzte Klaus Fischert. A rekorder Jimmy Greaves 366 góljától alaposan le van maradva, sőt az aktív játékosok közül Ronaldo is bőven előtte jár (289), de Messi még csak 28 lesz a nyáron, ha ebben az ütemben termel, nem lehetetlen, hogy minden idők legeredményesebb játékosa lesz.

A Levante elleni parádéval az argentin zseni zsinórban a hetedik szezonjában ér el legalább 40 gólt a klubjában és a válogatottban. A termés így néz ki évekre bontva: 41-48-57-82-69-48-40 (és még csak február van).

A végére egy vicces adat: 2015-ben Messi egymaga több gólt szerzett (11), mint az öt topliga 98 csapatából 77.