Nemet mondott a dzsungelre a FIFA

manaus, amazonia arena, vb 2014
MANAUS, BRAZIL - MAY 27: A general oiutside view of Arena Amazonia during the 2014 FIFA World Cup Host City Tour on May 27, 2014 in Manaus, Brazil. (Photo by Friedemann Vogel - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetségi ellenzi, hogy Manaus legyen a 2016-os olimpia futballtornájának hatodik helyszíne. A FIFA azt szeretné, ha Rio de Janeiróhoz közelebbi várost választanának a szervezők, és nem az onnan 3000 kilométerre lévő trópusi Manaust.

"Nem hisszük, hogy Manaus megfelelő helyszín lenne. Tekintettel arra, hogy az olimpiai labdarúgótorna csupán két hétig tart, a FIFA inkább azt szeretné, hogy a helyszínek a riói olimpiai központ közelében legyenek ezzel is biztosítva a csapatoknak a lehető legjobb olimpiai élményt" - áll a szövetség közleményében.

A szervezők csütörtökön közölték, hogy Rio de Janeiro mellett Sao Paulóban, Belo Horizontéban, Salvadorban, Brazíliavárosban és Manausban terveznek labdarúgó-mérkőzéseket rendezni, de egyúttal emlékeztettek rá, hogy a döntés joga a FIFA-é. Mind a hat megnevezett város szerepet kapott a tavalyi világbajnokságon.

A manausi stadion Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Friedemann Vogel - Fifa

A nemzetközi szövetség a Manausra vonatkozó álláspontja ismertetése mellett pénteken jelezte, hogy részletesebben márciusban foglalkozik a helyszínekkel, amikor a saját olimpiai szervezőbizottsága ülésezik majd Zürichben.

A jövő évi nyári játékokon csak a labdarúgás zajlik majd Rión kívül is. Összesen 58 mérkőzésre kerül sor, a férfiaknál 16, a nőknél pedig 12 válogatott szerepel az olimpiai tornán.