Morgolódnak a ManUnited-drukkerek

498499223 Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / P
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Manchester United a hétközi fordulóban 3-1-re verte a Burnleyt az Old Traffordon, ám az eredményen kívül nem sok mindennek örülhetett.

Bár a győzelemmel előrelépett harmadiknak a tabellán - a vele egy időben pályára lépő Southampton ikszelt csak -, a szurkolók egy része a félidőben kifütyülte a Unitedet, noha 2-1-re vezetett.

"Először hallottam ezt. Nem esett jól" - mondta később Louis van Gaal, a MU edzője. A ManUnited játéka egyáltalán nem volt meggyőző az utolsó előtti helyen szerénykedő Burnley ellen.

Korábban Sam Allardyce gúnyosan "hosszúlabdás Unitednek" címkézte a csapat játékát. Van Gaal válaszul négy oldalnyi statisztikával érkezett a következő sajtótájékoztatójára. A drukkereket azonban nehéz adatokkal győzködni.

"Az elégedetlenség nagy gond, mert a szurkolókért játszunk, ők a legfontosabbak egy klubnál, ők tartják életben. A meccs végén viszont tapsoltak, és egy meccs mindig 90 percből áll, nem 45-ből" - fejtegette Van Gaal.

Van Gaal átéli a meccset Forrás: AFP/Paul Ellis

A Burnley-meccs előtt a MU csupán ugyanannyi meccset nyert, mint az előző idényben, ugyanennyi forduló után, akkor még a sokat szapult David Moyesszal a kispadon.

Mivel a BL-indulásra nagyon is jók a United esélyei, valószínűtlen, hogy a holland menedzsernek is úgy kell majd távozni, ahogy Moyesnak kellett, ám semmiképp nem egészséges rosszul focizni a tulajdonos Glazer család előtt.